Newsroom

Newsroom

Στην Ελλάδα οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα για τις «τρομερές οπισθοδρομήσεις» στην ενημέρωση

Η οργάνωση θα εστιάσει σε θέματα όπως η παρακολούθηση δημοσιογράφων και η στασιμότητα της έρευνας για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

FS - εφημεριδες

Επίσκεψη στην Ελλλάδα θα πραγματοποιήσουν στις 9-11 Οκτωβρίου οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, προκειμένου να συζητήσουν την κρίσιμη κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα μας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euractiv.

«Το δικαίωμα στην ενημέρωση στην Ελλάδα, μια βασική ευρωπαϊκή χώρα, έχει υποστεί τρομερές οπισθοδρομήσεις. Η εύρεση λύσεων είναι ακόμη πιο επείγουσα σε μια εποχή που οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες έρχονται αντιμέτωπες με τον προπαγανδιστικό πόλεμο της Ρωσίας», δήλωσε στην Euractiv ο Pavol Szalai, επικεφαλής του γραφείου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Βαλκάνια.

Ο ίδιος εξήγησε πως η αποστολή θα επικεντρωθεί στην ελευθερία, την ανεξαρτησία και τη βιωσιμότητα του Τύπου στη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας. «Στις επόμενες συναντήσεις μου με δημοσιογράφους και τις αρχές, θα συζητήσω τα προβλήματα, αλλά και πιθανές λύσεις, ενώ θα εστιάσω σε θέματα όπως η παρακολούθηση δημοσιογράφων και η στασιμότητα της έρευνας για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ το 2021», πρόσθεσε.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…