Στην Ελλάδα ο Τσαβούσογλου στις 31 Μαΐου – Συναντιέται με Δένδια και Μητσοτάκη

Δεύτερος γύρος μετά την επεισοδιακή συνέντευξη τύπου

dendias ap

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε και επισήμως ότι θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 31 Μαΐου για τη συνάντησή του με τον ομόλογό του, Νίκο Δένδια, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό κανάλι TRT.

«Έλαβα την πρόσκληση, στις 31 Μαΐου θα πάω στην Ελλάδα», δήλωσε σε Τούρκους δημοσιογράφους πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, στην οποία μίλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως οι δύο υπουργοί Εξωτερικών πιθανότατα θα προετοιμάσουν την ατζέντα ενδεχόμενης συνάντησης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 14-15 Ιουνίου μεταξύ του Κ. Μητσοτάκη και του Ρ.Τ. Ερντογάν.

Η συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο τούρκος ΥΠΕΞ θα συναντηθει και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αρχικά, ήταν γνωστό πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ενδεχομένως να συναντούσε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών στα Χανιά μια ημέρα νωρίτερα, αλλά τελικά οριστικοποιήθηκε η συνάντηση για την επόμενη ημέρα επί αθηναϊκού εδάφους. 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…