Newsroom

Newsroom

Στην Ελλάδα μπορείς να μεταφέρεις 4,5 τόνους κοκαΐνη και οι Αρχές να μην διαρρέουν ούτε το όνομά σου

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του πλοίου που μετέφερε 4,5 τόνους κοκαΐνη;

oskars sylwan ES2pgFojCBU unsplash

Γίνεται ένα πλοίο να εντοπίζεται ότι μεταφέρει 4,5 τόνους κοκαΐνη, να δημοσιοποιείται ότι η διαχειρίστρια εταιρεία του είναι ελληνική και παρόλα αυτά οι ελληνικές αρχές να μην δημοσιοποιούν ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του πλοίου; Δυστυχώς, στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται. Φυσικά, οι ελληνικές αρχές έχουν αποδείξει σε πλείστες περιπτώσεις, ότι δεν δρουν με τα ίδια μηδενικά αντανακλαστικά, όταν συλλάβουν κάποιον μικροέμπορο ναρκωτικών ουσιών. Τότε, τα στοιχεία και το πρόσωπο του δράστη γίνονται γνωστά στο πανελλήνιο. Αντίστοιχα, οι διαρροές σε θέματα υποδεέστερου ενδιαφέροντος από το επίμαχο, δεν έχουν τέλος από τις ελληνικές αρχές. Όχι όμως σε αυτή την περίπτωση. Ακόμη και σε παλαιότερη περίπτωση όπου έχει εντοπιστεί σε ξένη χώρα πλοίο ελληνικών συμφερόντων, εντός του οποίου είχε κρυφτεί ποσότητα κοκαΐνης –πολύ μικρότερη σε σχέση με την τωρινή υπόθεση-, το όνομα του έλληνα εφοπλιστή έγινε αμέσως γνωστό. Όχι όμως αυτή τη φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του πλοίου που μετέφερε 4,5 τόνους κοκαΐνη;

Δημιουργούνται επομένως εύλογα ερωτήματα, που χρήζουν άμεσης απάντησης. Ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του φορτηγού πλοίου «Blume» το οποίο μετέφερε 4.5 τόνους κοκαΐνη; Γιατί οι ελληνικές αρχές, τέσσερα εικοσιτετράωρα αφότου το πλοίο εντοπίστηκε από τις ισπανικές αρχές και ανευρέθηκε η τεράστια αυτή ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, δεν έχουν προβεί σε κάποια ανακοίνωση αναφορικά με την ιδιοκτησία του; Μήπως έχει φτάσει να θεωρείτε ήσσονος σημασίας το γεγονός ότι μια ελληνική εταιρεία φαίνεται να είναι η διαχειρίστρια του «Blume», το οποίο παραλίγο να «γεμίσει» με κοκαΐνη ολόκληρη την Ευρώπη; Γιατί οι ελληνικές αρχές επέλεξαν να «στεγανοποιήσουν» σε τόσο μεγάλο βαθμό τις πληροφορίες σε αυτή την υπόθεση; Μήπως κρύβεται κάτι, ακόμη μεγαλύτερο στη συγκεκριμένη υπόθεση;

Βάσει των όσων έχουν μέχρι στιγμής αποκαλυφθεί, την περασμένη Παρασκευή, οι ισπανικές αρχές εντόπισαν στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων το φορτηγό πλοίο «Blume», εντός του οποίου ανευρέθησαν 4.5 τόνους κοκαΐνη. Σύντομα έγινε γνωστό από τον διεθνή ναυτιλιακό Τύπο ότι το φορτηγό πλοίο είχε σαν ιδιοκτήτρια εταιρεία την «Rentoor Chartering», ενώ η ιδιοκτήτρια εταιρεία βάσει των όσων αποκαλύφθηκαν είναι η «Dignatio Corp». Η τελευταία αυτή εταιρεία η οποία συστάθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, είναι ελληνική και φέρεται να έχει καταχωρίσει το «Blume» ως το μοναδικό της πλοίο.

Το εντυπωσιακό σε ότι αφορά την «Dignatio Corp» είναι ότι ως μοναδικός εταίρος και διαχειριστής της, εμφανίζεται ο 22χρονος έλληνας πολίτης Δ.Τ., ο οποίος βάσει των όσων έχουν δημοσιοποιηθεί στο ΓΕΜΗ, δηλώνει άνεργος. Σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλυφθεί αναφορικά με τον Δ.Τ., φαίνεται πως δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, σε αντίθεση με στενό συγγενή του, ο οποίος φέρεται να συνελήφθη το 2013 για υπόθεση κατεργασμένης κάνναβης που είχε βρεθεί στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Τώρα το πώς γίνεται ένας 22χρονος να εμπλέκεται στη διακίνηση αυτής της γιγαντιαίας διακίνησης κοκαΐνης πρόκειται για κάτι που δημιουργεί τεράστια ερωτήματα; Άλλωστε, αυτά τα ερωτήματα γιγαντώνονται, εφόσον συνυπολογιστεί ότι στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένα πρόσωπο. Πρόκειται για την Ο.-Θ. Κ. η οποία όπως αναγράφει στο προσωπικό της προφίλ στο Linkedin, είναι από τον Φεβρουάριο του 2022 η «operator» της Dignatio Corp, μιας εταιρείας όμως, η οποία συστάθηκε αρκετούς μήνες αργότερα τον Οκτώβριο του 2022. Μάλιστα, σε φωτογραφία που έχει κοινοποιήσει στο προφίλ της η operator της εταιρείας, τον Ιούνιο του 2022, απαθανατίζεται στο Μικρολίμανο στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ποσειδωνία 2022». Στη φωτογραφία παρευρίσκονται κι άλλα πρόσωπα, που όπως φαίνεται, είναι στελέχη και ιδιοκτήτες μιας ελληνικής εταιρείας και δύο τουρκικών. Στη λεζάντα της επίμαχης που έχει αναρτήσει η Ο.-Θ. Κ. , αναγράφει τα ονόματα των επίμαχων εταιρειών –και της Dignatio Corp- προσθέτοντας «η καλύτερη ομάδα!». Τώρα το τι είδους ομάδα συγκρότησαν αυτές οι εταιρείες και το πώς το συγκεκριμένο πρόσωπο διαφημίζει στο κοινωνικά μέσα δικτύωσης μια εταιρεία η οποία ακόμα δεν έχει συσταθεί, είναι ένα ερώτημα που ακόμη δεν έχει απαντηθεί. Όπως αναπάντητο παραμένι το ερώτημα γιατί η Ο.-Θ.Κ. επέλεξε λίγη ώρα μετά από χθεσινό σχετικό δημοσίευμα του documentonews.gr, στο οποίο γινόταν αναφορικά στην επίμαχη φωτογραφία, να την «κατεβάσει» από το προφίλ της στο Linkedin. Μήπως έχει να κρύψει κάτι;

Τα παράδοξα σε αυτή την υπόθεση δεν σταματούν. Κι αυτό γιατί μολονότι δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου ανακοίνωσε ότι ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση της πλοιοκτήτριας εταιρείας του «Blume», ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ποια είναι αυτή. Δηλαδή, είναι γνωστός ο δικηγόρος, άλλα άγνωστη η εταιρεία. Μάλιστα, ο γνωστός δικηγόρος δήλωσε ότι όσα έχουν μέχρι στιγμής δημοσιοποιηθεί δεν είναι αληθή, καθώς όπως ισχυρίζεται, τόσο η ιδιοκτήτρια, όσο και η διαχειρίστρια εταιρεία δεν έχουν έδρα στην Ελλάδα.

Και το μυστήριο συνεχίζεται. Που θα πάει όμως, ίσως κάποτε οι ελληνικές αρχές και η κυβέρνηση δεήσουν να μας αποκαλύψουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του πλοίου. Εκτός αν θέλουν να μείνει στην αιωνιότητα ως ένα πλοίο-φάντασμα που… έτυχε να μεταφέρει 4.5 τόνους κοκαΐνη…

Πηγή: documentonews.gr

Νέα αποκάλυψη για Λαμία: Τουλάχιστον 2 άτομα εμπλέκονται στη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο με τα χαλασμένα γεύματα (Video)

lamia ergostasio

Νέα αποκάλυψη για Λαμία: Τουλάχιστον 2 άτομα εμπλέκονται στη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο με τα χαλασμένα γεύματα (Video)

Όλα αυτά, μετά τη νέα αποκάλυψη πως πριν από την πυρκαγιά, εστάλη μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου…

Θεσσαλονίκη: Κοριτσάκι 2 ετών έπαθε σοβαρά εγκαύματα και δίνει μάχη- Ο πατέρας της έβαζε βενζίνη με μπιτόνι σε ΙΧ

εκαβ

Θεσσαλονίκη: Κοριτσάκι 2 ετών έπαθε σοβαρά εγκαύματα και δίνει μάχη- Ο πατέρας της έβαζε βενζίνη με μπιτόνι σε ΙΧ

Μάλιστα κρίθηκε αναγκαίο να γίνει αεροδιακομιδή στο Παίδων για το 2χρονο κοριτσάκι από τη Θεσσαλονίκη

Νυκταλγία: Την Παρασκευή 31 Μαΐου η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Πέτρου Βασιλάκου

nostalgia 768x554 1 1

Νυκταλγία: Την Παρασκευή 31 Μαΐου η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Πέτρου Βασιλάκου

Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Πέτρου Βασιλάκου, Νυκταλγία, θα γίνει την Παρασκευή από τις…

Ναταλί Κακαβά: Τέλος από αντιδήμαρχος Σαρωνικού – Οι καταγγελίες και η σκληρή απάντηση του Δημάρχου

ddaf3a13207f49b3a62fd817e2f7a167

Ναταλί Κακαβά: Τέλος από αντιδήμαρχος Σαρωνικού – Οι καταγγελίες και η σκληρή απάντηση του Δημάρχου

Μάλιστα η Ναταλί Κακαβά αναφέρει ότι παραιτήθηκε, ενώ ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαχρήστου μιλάει για παύση…