Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Βενιζέλος για την υπόθεση Novartis

Καταθέτει ως μάρτυρας στους Αντεισαγγελείς Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη

NewsRoom 11/09/2019 | 08:37

Σειρά για να περάσει σήμερα το κατώφλι του Αρείου Πάγου και να καταθέσει ως μάρτυρας στους Αντεισαγγελείς Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη για το σκάνδαλο της Novartis έχει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί διενεργούν προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του ομοιόβαθμου συναδέλφου τους και πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Ακόμη, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί ερευνούν από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει οι ο Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βενιζέλος είχε καταθέσει μήνυση 22 σελίδων σε βάρος του ανώνυμου-προστατευόμενου μάρτυρα με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης».

Το όνομα του κ. Βενιζέλου περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης μαζί με άλλα εννέα πολιτικά πρόσωπα, πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς. 

Μέχρι στιγμής στους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου έχουν καταθέσει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ αύριο αναμένεται να καταθέσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής.