Στην Εισαγγελία Διαφθοράς η υπόθεση Φλώρου - Ερευνάται η κακουργηματική δωροδοκία

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς ανατίθεται η έρευνα για την υπόθεση αποφυλάκισης του επιχειρηματία Άρη Φλώρου προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ευθύνες κρατικών υπαλλήλων που εξέδωσαν τα πιστοποιητικά υγείας του καταδικασμένου σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power.

NewsRoom 01/09/2018 | 12:05

Η υπόθεση θα απασχολήσει την Εισαγγελία Διαφθοράς μετά από εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου λίγες ώρες μετά την έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Εύβοιας το οποίο οδηγεί πίσω στην φυλακή τον Φλώρο με σκεπτικό που χαρακτηρίζει το πιστοποιητικό αναπηρίας του επιχειρηματία «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς θα αναζητήσει ενδεχόμενες ευθύνες για την διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (σ.σ. δηλαδή προς το δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας που έκρινε την αίτηση αποφυλάκισης) καθώς και της «ενεργητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Άρη Φλώρου και αντιστοίχως της «παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Διαβάστε σχετικά: Ψεύτικες οι ιατρικές γνωματεύσεις της αποφυλάκισης Φλώρου

Το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας που συνεδρίασε εκτάκτως χθες το βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα αποδέχθηκε την πρόταση του Εισαγγελέα, προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Εύβοιας, Λάμπρου Σοφουλάκη ο οποίος εισηγούμενος την ανατροπή του βουλεύματος που δέχθηκε την αποφυλάκιση Φλώρου, χαρακτήρισε το πιστοποιητικό βάσει του οποίου δομήθηκε το ποσοστό αναπηρίας του κατηγορουμένου «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Διαβάστε σχετικά: Ο ανιψιός και σύμβουλος του Μητσοτάκη άνθρωπος της οικογένειας Φλώρου

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δικαστικού Συμβουλίου στην Χαλκίδα μάλιστα, ο κ. Σοφουλάκης υπέβαλε στους Εφέτες και δεύτερη συμπληρωματική πρόταση μετά την αποκάλυψη εγγράφων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός από το documentonews.gr που ήδη διερευνώνται και τις καταγγελίες της διοικήτριας του ιδρύματος. Τα επίμαχα έγγραφα συμπεριλαμβάνονται πλέον στην δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από την έναρξη της ποινικής έρευνας από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου, φάκελος που διαβιβάζεται πλέον στην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Οι αποκαλύψεις που οδήγησαν στη σύλληψη του Άρη Φλώρου

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Παρασκευής το documentonews.gr αποκάλυψε έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού Π. Γκουλάκη - Μητσάκη από το οποίο προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας πως οι ιατρικές «γνωματεύσεις» της αποφυλάκισης του Φλώρου είναι παντελώς πλαστές.

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, η γιατρός που έβαλε υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη», ενώ επιπρόσθετα δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Σημαντικό, είναι επίσης το γεγονός, πως τα αποτελέσματα της μελέτης δεν συνοδεύονται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap, κάτι που είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις. Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία ιατρική βεβαίωση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου.

Το επίμαχο έγγραφο:

Διαβάστε σχετικά: Καλλιρόη Λάμπρου για την αποφυλάκιση Φλώρου: Έχουν πλαστογραφήσει την υπογραφή μου

Μετά τις αποκαλύψεις, ο καταδικασμένος για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa - Hellas Power, συνελήφθη στη Γλυφάδα έξω από το σπίτι του. Νωρίτερα είχε ασκηθεί έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο απολύθηκε, αφού προηγήθηκε η παραγγελία του Αρείου Πάγου στην οποία αναφερόταν ότι το πιστοποιητικό αναπηρίας δεν είναι πειστικό κι εμπεριστατωμένο. 

Τελικά, αργά το βράδυ της Παρασκευής, το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας μετά από θετική εισήγηση του εισαγγελέα, έκανε δεκτή, την έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του Άρη Φλώρου. Έτσι, ακυρώθηκε  το βούλευμα που είχε διατάξει την υφ' όρων απόλυση του και διατάχθηκε η άμεση σύλληψή του ώστε να επιστρέψει στη φυλακή.