Στην δική της πραγματικότητα...η Κεραμέως βλέπει μείωση κρουσμάτων στα σχολεία

«Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…» είναι η φράση που καταγράφει την άρνηση της Νίκης Κεραμέως για να λάβει σοβαρά υπόψη  τις προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας αναφορικά με την έκρηξη των κρουσμάτων στα σχολεία ​και την μη επιλογή για μείωση των μαθητών στις αίθουσες. «Καμπανάκι» από Λινού 

NewsRoom 13/11/2021 | 12:27

Η Νίκη Κεραμέως συνεχίζει πεισματικά να μην ακούει την επιστημονική κοινότητα και να παίζει με τις ζωές χιλιάδων παιδιών, την στιγμή μάλιστα που η αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία έχει αυξηθεί επικίνδυνα, η υπουργός Παιδείας βλέπει μια άλλη πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας, μίλησε στον ΑNT1 και  αναφέρθηκε στην επιδημιολογική κατάσταση των σχολείων, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να κλείσουν τα σχολεία, παρά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων  που επικρατεί στη  χώρα και κλείνοντας τα αυτιά για μείωση των μαθητών στις αίθουσες. 

Η υπουργός Παιδειας, ανέφερε ως επιχείρημα ότι μόλις  8 τμήματα είναι κλειστά σε όλη την χώρα, διότι τηρούνται τα μέτρα από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και διότι έχουμε επιλέξει να κάνουμε αυξημένα τεστ σε περίπτωση κρουσμάτων σε κάποιο παιδί. Μειώθηκαν τα κρούσματα στα παιδιά, σε σχέση με την περίοδο ανοίγματος των σχολείων. Στην αρχή της σχολικής χρονιάς, παιδιά ήταν το 29% των κρουσμάτων και έχει μειωθεί στο 20% αυτό το ποσοστό. Αν υπήρχαν αυξημένα κρούσματα, θα είχαμε περισσότερα τμήματα κλειστά σε όλη την χώρα και όχι μόνο 8», συμπλήρωσε η κ. Κεραμέως.

 

«Καμπανάκι» από Λινού 


Από την πλευρά της η  Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού,, άδειασε την Νίκη Κεραμέως αναφέροντας ότι «Όπως έχει προκύψει από έρευνα που συγκεντρώνει τα συμπεράσματα πολλών μελετών, η απόσταση ενός μέτρου πολλαπλασιάζει επί πέντε τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού και αυτό είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και στα σχολεία», είπε η Αθηνά Λινού, συνομιλώντας με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Απαντώντας μάλιστα στην υπουργό για το ποσοστό των κρουσμάτων σε σχέση με πέρυσι είπε: «το ποσοστό αφορά στην πρώτη περίπτωση 2.500 κρούσματα την ημέρα και στην δεύτερη τριπλάσιο αριθμό κρουσμάτων, άρα σε απόλυτους αριθμούς τα κρούσματα ήταν 600 τον Σεπτέμβριο και πάνω από 1.000 τώρα».


Ακόμη, η κ. Λινού, υποστήριξε πως «τα μέτρα στο Υπουργείο Παιδείας, που προτείνει η Επιτροπή, αυτούς αφορά η κριτική μου, είναι ανεπαρκή, δεν είναι σοβαρά. Πρέπει να μειωθούν τα παιδιά στα τμήματα και να γίνονται περισσότερες ώρες μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους»