Newsroom

Newsroom

Στην Αθήνα πρόσφυγες από την Ουκρανία

"Ρίχνουν βόμβες στο Κίεβο, στα σπίτια που μένουν άνθρωποι, στα σχολεία, σε παιδικούς σταθμούς, φύγαμε πριν φτάσουν σε μας"

5525966

Στην Ελλάδα έχουν φτάσει οι πρώτοι πρόσφυγες από την Ουκρανία, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα εν μέσω της ρωσικής εισβολής.

Πούλμαν που μετέφερε πολίτες από τη Ρουμανία έφτασε το πρωί στην Ομόνοια, όπου τρεις από τις επιβαίνουσες μίλησαν το Mega.

“26 ώρες, από τις 4 μέχρι σήμερα το πρωί, περάσαμε τα σύνορα, ήρθαμε εδώ στο κέντρο της Αθήνας. Φύγαμε από εκεί επειδή έχουμε μεγάλο πρόβλημα, κάνουν πόλεμο, ο κόσμος φοβάται. Φύγανε όλοι, πήραμε διαβατήριο και καποια πράγματα και τα παρατήσαμε όλα, αφήσαμε τους άνδρες, γιατί οι άνδρες 18-60 χρονών δεν μπορούν να φύγουν, δεν τους αφήνουν, ούτε στα σύνορα με τη Ρουμανία ούτε στα σύνορα με την Πολωνία. Πολύ μεγάλη ουρά, δέκα χιλιόμετρα περπατήσαμε μέχρι τα σύνορα, είχε πολύ κόσμο. Τώρα να δούμε πόσο μπορούμε να μείνουμε εδώ. Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει εκεί ο πόλεμος. Γιατί ξεκίνησε πόλεμος και ο Πούτιν δεν ξέρουμε πότε θα βάλει μυαλό”, ανέφεραν μεταξύ άλλων.

“Περισσότερο ρίχνουν βόμβες στο Κίεβο, στα σπίτια που μένουν άνθρωποι, στα σχολεία, σε παιδικούς σταθμούς. Και εμείς φύγαμε πριν φτάσουν σε μας”, δήλωσε μία από αυτές.

 

 

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…