Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ για το τελευταία φορά

Στην Αθήνα προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 8 το αεροπλάνο που μετέφερε στη χώρα μας από το Βερολίνο την καγεκλάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. Ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από λίγη ώρα την υποδέχθηκε και θα παραθέσει ιδιωτικό δείπνο στην καγκελάριο.

NewsRoom 28/10/2021 | 21:24

Στην Αθήνα προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 8 το αεροπλάνο της υπηρεσιακής -πλέον- καγκελάριου, Άνγκελας Μέρκελ, η οποία αποδέχθηκε την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επισκεφτεί την Ελλάδα, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, στη Σλοβενία. Η Άγγελα Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα για τελευταία φορά ως καγκελάριος της Γερμανίας. Άυριο η Αγγελα Μέρκελ  θα πραγματοποιήσει  ομιλία της σε νέους, στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 10:15 θα συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολούθως, στις 10:50, η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνάντησή τους, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της καγκελαρίου στην Ελλάδα, η ΕΛΑΣ προχωρεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής. Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται απογευματινές-βραδινές ώρες της Πέμπτης, 28 Οκτωβρίου και πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, 29 Οκτωβρίου, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.