Στην απομόνωση ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Στην απομόνωση στις φυλακές Δομοκού οδηγήθηκε ο απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας μετά τη μεταφορά του στα Επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας, όπως μεταδίδει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

NewsRoom 18/01/2021 | 21:46

Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου διαμαρτυρόμενος για την μεταγωγή του στις Φυλακές Δομοκού. Ο ίδιος, μετά τον νέο νόμο της ΝΔ ο οποίος απαγορεύει σε καταδικασμένους για τρομοκρατία να εκτίουν την ποινή τους σε αγροτικές φυλακές ζητεί, τουλάχιστον να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ.Χρυσοχοΐδης, για να θάψει την 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή» σημείωνε ο ίδιος ανακοινώνοντας ότι ξεκινά απεργία πείνας.

Αύριο, στις 17:30 στα Προπύλαια το Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υπενθυμίζεται πως κάθε προσπάθεια αναγκαστικής σίτησης αλλά και οι συνθήκες πλήρους απομόνωσης για ένα κρατούμενο απεργό πείνας χαρακτηρίζονται από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια ως βασανιστήριο.