Newsroom

Newsroom

Στην "αντεπίθεση" Τσίπρας – Προβόπουλος με αιχμές κατά Στουρνάρα

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάννη Δραγασάκη με τον πρώην Διοικητή της Τράπεζας της…

pro

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάννη Δραγασάκη με τον πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο στη Βουλή, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτόν τον τρόπο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την δική του «απάντηση» στον Γιάννη Στουρνάρα, και το χθεσινό του ρεσιτάλ τρομολαγνίας και κινδυνολογίας.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε ο κ. Προβόπουλος και η Τράπεζα της Ελλάδος, τη νομισματική πολιτική σε ακραίες συνθήκες, χωρίς να «υπάρξουν παρατράγουδα» όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρώην τραπεζίτης.

«Συζητήσαμε για το πως το χειριστήκαμε τότε και δεν υπήρξαν παρατράγουδα ξέρετε ότι δεν υπήρξαν παρατράγουδα με ακραίες συνθήκες στο παρελθόν. Ηταν καλό το κλίμα δεν παίξαμε μπουνιές αν με ρωτάτε αυτο. Συζητήσαμε όλα αυτά τα θέματα σε πνεύμα καλό» τόνισε στους δημοσιογράφους ο κ. Προβόπουλος.

Στη συνέχεια αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Στουρνάρα, ωστόσο, στην ερώτηση αν ο ίδιος θα έκανε τέτοια παρέμβαση, είπε: «Δεν θα μιλήσω τι θα έκανα εγώ γιατί αυτό είναι θεωρητικό. Δείτε τι έκανα στο παρελθόν».

Η συνάντηση έγινε την ώρα που ο νυν διοικητής αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει έλλειψη ρευστότητας και συντάσσεται κινδυνολογικά με την κυβέρνηση. Η συνάντηση Τσίπρα Προβόπουλου προφανώς και έλαβε χώρα με τον Τσίπρα στην θέση του ανθρώπου που πρόκειται να αναλάβει το τιμόνι της χώρας και της οικονομίας.

Η συνάντηση με το πρωην διοικητή είναι επίσης ένα μήνυμα προς τον νυν διοικητή Στουρνάρα τον οποίο ο Τσίπρας επιδεικτικά παρακάμπτει δείχνοντας πως ο θεσμικός του ρόλος δεν του επιτρέπει μια συνάντηση με το Στουρνάρα ο οποίος παίζει ένα πολιτικό παιχνίδι αλλά απαιτεί ανταλλαγή απόψεων μπροστά στις οικονομικές  εξελίξεις

Πηγές του Σύριζα σημειώνουν πως ο κ. Στουρνάρας  έθεσε εαυτόν εκτός θεσμικού πλαισίου πράγμα το οποίο προφανώς θα οδηγήσει σε εξελίξεις που αφορούν την Τράπεζα της Ελλάδας σε περίπτωση διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…