Στην αντεπίθεση ο Πούτιν: Κυρώσεις σε Μπάιντεν, Μπλίνκεν και Κλίντον

Στον κατάλογο των κυρώσεων περιλαμβάνονται και άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, όπως είναι ο σύμβουλος επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας, αλλά και ο αρχηγός της CIA.

Στην αντεπίθεση περνάει ο Ρώσος Πρόεδρος επιβάλλοντας ένα πακέτο κυρώσεων σε Αμερικάνους αξιωματούχους αλλά και στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Rianovosti, ο Ρώσος Πρόεδρος επέβαλε κυρώσεις στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Κυρώσεις επιβλήθηκαν και στη Χίλαρι Κλίντον, αναφέρει το Sputnik, ενώ σημειώνει ότι στον κατάλογο των κυρώσεων περιλαμβάνονται και άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, όπως είναι ο σύμβουλος επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας, αλλά και ο αρχηγός της CIA.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών η Ρωσία σκοπεύει να επεκτείνει τη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων στο εγγύς μέλλον.

Σε δήλωση που εξέδωσε σήμερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι αυτή η κίνηση έρχεται ως απάντηση σε μια «σειρά πρωτοφανών κυρώσεων» που περιλαμβάνουν την απαγόρευση εισόδου ανώτατων ρωσικών κυβερνητικών αξιωματούχων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ως εκ τούτου, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν προστέθηκαν στη «λίστα» της Ρωσίας ως αμοιβαίο μέτρο.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών η Ρωσία σκοπεύει να επεκτείνει τη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων στο εγγύς μέλλον.