Newsroom

Newsroom

Στην «αντεπίθεση» ο Πάτερ Αντώνιος: Καταθέτει μήνυση κατά του νέου ΔΣ για την έξωση (Video)

Όλα αυτά ενόσω αναμένονται νέες καταθέσεις τεσσάρων παιδιών και του 15χρονου από τη δομή του Βόλου της Κιβωτού του Κόσμου

5748103

Ραγδαίες είναι οι αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου καθώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η πλευρά του πατέρα Αντώνιου φαίνεται πως ετοιμάζεται να στραφεί εναντίον του νέου ΔΣ της δομής.

Σύμφωνα με το Open, ένας εκ των συνηγόρων του πατέρα Αντωνίου μεταβαίνει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο με σκοπό να μηνύσει το νέο ΔΣ της δομής καθώς καθώς όπως υποστηρίζουν τους άλλαξαν τις κλειδαριές και δεν κατάφεραν καν να πάρουν τα πράγματά τους.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, όπως καταγγέλλουν «είναι παράνομη αυτή η πράξη» παρ’ ότι είχε προηγηθεί εισαγγελική εντολή για την απομάκρυνσή του ιερέα και άλλων ατόμων από τις δομές της Κιβωτού.

Όλα αυτά ενόσω αναμένονται νέες καταθέσεις τεσσάρων παιδιών και του 15χρονου από τη δομή του Βόλου.

Το εγχειρίδιο οδηγιών στους παιδαγωγούς

Η τέως διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου χορηγούσε με οδηγίες τους παιδαγωγούς της δομής, σχετικά με τη γραμμή που θα ακολουθούσαν απέναντι σε μη επιτρεπτές συμπεριφορές των ανηλίκων που διέμεναν στις δομές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζε το κεφάλαιο με τον τίτλο «Συνέπειες», στο οποίο περιγραφόταν ο τρόπος με τον οποίον οι παιδαγωγοί θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν τα παιδιά όταν εκείνα «παρεκτρέπονταν».

«Σε μικρές συνέπειες το παιδί θα απομονώνεται σε μια γωνιά προκειμένου να σκεφτεί το λάθος του, να ζητήσει συγνώμη και να το διορθώσει. Σύμφωνα με την ηλικία του κάθεται και τα ανάλογα λεπτά (5 ετών=5 λεπτά). Σε μεγαλύτερες συνέπειες το παιδί θα στερηθεί κάτι που του αρέσει (δραστηριότητα, παιχνίδι) ή θα διορθώσει το λάθος του με κάποιες εργασίες», σημειωνόταν στο εγχειρίδιο οδηγιών μεταξύ άλλων.

«Ουσιαστικά δεν είναι ο παιδαγωγός αυτός που βάζει τη συνέπεια αλλά το ίδιο το παιδί στον εαυτό του. Όταν το παιδί γνωρίζει, μέσα από τα όρια που οι παιδαγωγοί βάζουν, ποια συμπεριφορά είναι αποδεκτή και ποια όχι και επιλέγει τη λάθος συμπεριφορά, γνωρίζοντας τις συνέπειες, είναι σαν να τη διαλέγει το ίδιο», αναφέρεται, παράλληλα.

Η αλλαγή στα social media

Στο μεταξύ, οι διαχειριστές της ιστοσελίδας στα social media προχώρησαν σε αλλαγή του ονόματός της, σημειώνοντας ότι δεν έχουν σχέση με το προσωρινό Δ.Σ που ορίστηκε στη ΜΚΟ μετά τις καταγγελίες.

Σε μήνυμά τους εξέφρασαν τη στήριξή τους στον πατέρα Αντώνιο, επισημαίνοντας ότι «όταν τα πράγματα επιστρέψουν όπως είναι, θα ονομάσουμε τη σελίδα και πάλι Κιβωτό του Κόσμου».

Ετικέτες

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…