Στην ανακρίτρια η Πισπιρίγκου – Κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας

Η 33χρονη σύμφωνα με συμπληρωματική ποινική δίωξη που της ασκήθηκε, κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας της 9χρονης κόρης της, όταν εκείνη νοσηλεύονταν στο «Καραμανδάνειο» της Πάτρας, χωρίς παθολογικά ευρήματα.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με ισχυρή συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων μεταφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης (20/7) στην Ευελπίδων η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα πέρασε εκ νέου το κατώφλι της Ευελπίδων τρεισήμισι, περίπου, μήνες μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέας να την κρίνουν προφυλακιστέα για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας.

Η 33χρονη σύμφωνα με συμπληρωματική ποινική δίωξη που της ασκήθηκε, κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας της 9χρονης κόρης της, όταν εκείνη νοσηλεύονταν στο «Καραμανδάνειο» της Πάτρας, χωρίς παθολογικά ευρήματα. Το παιδί είχε εισαχθεί τον Απρίλιο του 2021 και η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε στους γιατρούς ότι εκδήλωνε σπασμούς. Έπειτα από λίγα 24ωρα νοσηλείας της μικρής, η 33χρονη ενημέρωσε τους γιατρούς ότι «κάτι συμβαίνει με την Τζωρτζίνα».

Οι γιατροί έσπευσαν στον θάλαμο που νοσηλεύονταν το κορίτσι και έπειτα από 45 λεπτά καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης το επανέφεραν στη ζωή, όμως ο εγκέφαλός της είχε υποστεί σοβαρές βλάβες. Το παιδί έφυγε τελικά από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου του 2022, μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά από λήψη μεγάλης ποσότητας κεταμίνης, ουσία που της χορήγησε, σύμφωνα με την αρχική κατηγορία, η μητέρα της!

Τη συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γεώργιος Νούλης, ο οποίος και μελέτησε τη δικογραφία για τις συνθήκες θανάτου της 9χρονης. Ο κ. Νούλης ζήτησε να ασκηθεί στη Ρούλα Πισπιριγκου συμπληρωματική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας καθώς από τη μελέτη των στοιχείων της δικογραφίας προέκυψε ότι η ανακοπή που υπέστη το παιδί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας ήταν αποτέλεσμα ενεργειών της μητέρας της. Ωστόσο, τότε η μικρή κατάφερε να παραμείνει στη ζωή χάρη στις επίμονες προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί θα αποφασίσουν εάν θα ασκήσουν ή όχι και ποινική δίωξη στην κατηγορουμένη, την οποία μάλιστα έχουν καλέσει να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος της δικογραφίας εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας ήταν η ασφυξία, περιλαμβάνονται και περισσότερες από πενήντα καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Οι ιατροδικαστές, χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν την κρίσιμη έκθεσή τους:

Με την πρώτη μέθοδο αξιοποίησαν οποιοδήποτε εύρημα είχαν στη διάθεσή τους, όπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες κ.λ.π

Mε τη δεύτερη μέθοδο προσέγγισαν την υπόθεση αποκλείοντας μία σειρά αιτιών θανάτου. Υπό αυτό το πρίσμα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, απέκλεισαν το ενδεχόμενο αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας να ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, όπως αρχικά είχε διαγνωστεί, ενώ σε ό,τι αφορά το μικρότερο από τα παιδιά, την Ίριδα, το έργο των ειδικών ήταν ευκολότερο καθώς είχαν στη διάθεσή τους περισσότερα ευρήματα.

Με υπόμνημα, ωστόσο, που κατέθεσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, όταν κλήθηκε ως ύποπτη να δώσει εξηγήσεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, επέμενε ότι είναι αθώα και πως δεν είναι εκείνη η οποία προκάλεσε τον θάνατο των δύο άλλων παιδιών της.

 

ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Ο κ. Μητσοτάκης όρισε τελικά τη συζήτηση για να προσπαθήσει να εξουδετερώσει τη “βόμβα”

ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Ο κ. Μητσοτάκης όρισε τελικά τη συζήτηση για να προσπαθήσει να εξουδετερώσει τη “βόμβα”

Με τη φράση «κοντός ψαλμός αλληλούια» υποδέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι η Βουλή θα…

Tελικά τον παντρέψαμε τον δικό μας Άγγελο Προβολισιάνο και έχουμε documenta (video)

Tελικά τον παντρέψαμε τον δικό μας Άγγελο Προβολισιάνο και έχουμε documenta (video)

Ο δικός μας συνάδελφος (δημοσιογράφος) Άγγελος Προβολισιάνος άφησε για λίγο το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ και αφέθηκε…