Newsroom

Newsroom

Στην Αλγερία η σύζυγος και τρία παιδιά του Καντάφι

Οπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ο Λίβυος συνταγματάρχης, μαζί με τους γιους του Σαάντι και Σαΐφ αλ Ισλάμ,…

Οπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ο Λίβυος συνταγματάρχης, μαζί με τους γιους του Σαάντι και Σαΐφ αλ Ισλάμ, βρίσκεται 100 χλμ. νοτιοανατολικά της Τρίπολης, στο Μπάνι Ουάλιντ, στην περιοχή της Μιζουράτα
Ο Μουαμάρ Καντάφι φέρεται ότι βρίσκεται 100 χλμ. νοτιοανατολικά της Τρίπολης, στο Μπάνι Ουάλιντ, προπύργιο των πιστών του Λίβυου συνταγματάρχη στην περιοχή της Μιζουράτα, μαζί με τους γιους του Σαάντι και Σαΐφ αλ Ισλάμ, μετέδωσε χτες το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, επικαλούμενο “εγκεκριμένες λιβυκές διπλωματικές πηγές”.
Η σύζυγός του, Σάφια, η κόρη του Αϊσά, οι γιοι του Χάνιμπαλ και Μοχάμεντ, συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους, βρίσκονται στο αλγερινό έδαφος, επιβεβαίωσε χτες το βράδυ το ΥΠΕΞ της Αλγερίας. Η πληροφορία γνωστοποιήθηκε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας και στον Μαχμούντ Τζιμπρίλ, πρόεδρο του εκτελεστικού συμβουλίου του λιβυκού Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC) των αντικαθετωτικών, και, όπως έγινε γνωστό, το NTC ζήτησε την έκδοσή τους πίσω στη Λιβύη.
Την προηγούμενη εβδομάδα το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ είχε μεταδώσει ότι, αυτοκινητοπομπή θωρακισμένων Μερτσέντες εισήλθε στο αλγερινό έδαφος, κάτι που έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά η κυβέρνηση της Αλγερίας.
Παράλληλα ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης δήλωσε ότι, ο Χαμίς Καντάφι, γιος του συνταγματάρχη, θα προστεθεί στον κατάλογο του δικαστηρίου με τους πλέον καταζητούμενους για εγκλήματα πολέμου, καθώς υπάρχουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η στρατιωτική μονάδα του κατηγορείται ότι σκότωσε δεκάδες κρατουμένους στην Τρίπολη. Σημειώνεται εδώ ότι αργά χθες το βράδυ οι αντάρτες ανακοίνωσαν ότι ο Χαμίς σκοτώθηκε σε μάχη στη νότια Λιβύη.
Κι ενώ οι αντάρτες σφυροκοπούν τις τελευταίες ώρες τη γενέτειρα του Καντάφι, Σύρτη, στην Τρίπολη εντοπίστηκε ο βομβιστής του Λόκερμπι σε κωματώδη κατάσταση.
“Η Σκοτία δεν σχεδιάζει να ζητήσει την έκδοση του βομβιστή του Λόκερμπι, Αμπντέλ Αλ Μεγκράχι, αφού δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο”, δήλωσε χτες σε συνέντευξή του στο δίκτυο Sky News ο πρώτος υπουργός της Σκοτίας, Αλεξ Σάλμοντ.
Ο Λίβυος συνταγματάρχης εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για τη Λιβύη και ολόκληρο τον κόσμο, δήλωσε χτες ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.
Μιλώντας σε συνάντηση υπουργών Αμυνας στην Ντόχα του Κατάρ, ο Μουσταφά Αμντέλ Τζαλίλ κάλεσε το ΝΑΤΟ να συνεχίσει να στηρίζει τους εξεγερμένους. “Ζητώ τη συνεχή προστασία του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους απ΄ αυτόν τον τύραννο”, δήλωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου σε υπουργούς Αμυνας χωρών που στηρίζουν τους εξεγερμένους.
Παράλληλα, το αμερικανικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Χ. Κλίντον, θα μεταβεί την Πέμπτη στο Παρίσι για να μετάσχει στη σύνοδο της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη, προκειμένου να επιταχυνθεί το σχέδιο οικονομικής βοήθειας προς τις νέες αρχές της Λιβύης.
“Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει, περισσότερη βοήθεια είναι αναγκαία”, εκτιμούν οι αρχηγοί των επιτελείων της Συμμαχίας. Σε ανακοίνωσή της, μετά τη συνάντησή τους στην Ντόχα, οι συμμετέχοντες έκριναν ότι οι κοινές επιχειρήσεις εξακολουθούν να είναι αναγκαίες για την εξάλειψη των υπολειμμάτων του λιβυκού καθεστώτος. Η Λιβύη θα επανεκτιμήσει το νόμισμά της, δηλώνει ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Λιβύης.
Ο ιταλικός πετρελαϊκός όμιλος Eni υπέγραψε χτες συμφωνία με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, προκειμένου να ξαναρχίσει τις δραστηριότητές του στη Λιβύη.
Φρικτά βασανιστήρια από την οικογένεια Καντάφι
Τη ζεμάτισε με καυτό νερό
Μαρτυρία-σοκ 30χρονης γκουβερνάντας από την Αιθιοπία. Κακοποιήθηκε βάναυσα από τη σύζυγο του γιου του Καντάφι, Ανίβα, επειδή δεν κατάφερε να σταματήσει το κλάμα του μικρού παιδιού της οικογένειας
Πληθαίνουν οι καταγγελίες για φρικτά βασανιστήρια από την οικογένεια Καντάφι, την ώρα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού προειδοποιεί ότι οι Λίβυοι εξεγερμένοι κρατούν εκατοντάδες αιχμαλώτους.
Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της 30χρονης γκουβερνάντας από την Αιθιοπία που εργαζόταν για την οικογένεια του Μουαμάρ Καντάφι, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, για τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστη από τη σύζυγο ενός εκ των γιων του Λίβυου ηγέτη. Η τηλεοπτική κάμερα του αμερικανικού δικτύου κατέγραψε σκηνές-σοκ σε μία από τις υπερπολυτελείς βίλες ενός εκ των γιων του Καντάφι, η οποία έχει καταληφθεί και λεηλατηθεί από τους αντάρτες.
Την παράτησαν…
Παρατημένη στην τύχη της, με εγκαύματα σε όλο της το σώμα, μια 30χρονη γυναίκα από την Αιθιοπία, που εργαζόταν εκεί ως γκουβερνάντα, καταγγέλλει ότι κακοποιήθηκε από τη σύζυγο του γιου του Καντάφι, Ανίβα, απλά και μόνο επειδή δεν σταμάτησε το μικρό παιδί της οικογένειας να κλαίει. “Με πήγε στο μπάνιο, μου έδεσε τα χέρια και τα πόδια, μου έκλεισε το στόμα με ταινία και άρχισε να μου ρίχνει καυτό νερό στο κεφάλι”. Την ίδια ώρα, στρατιωτική μονάδα με επικεφαλής έναν από τους γιους του Λίβυου συνταγματάρχη πιστεύεται ότι ευθύνεται για την εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες δεκάδων κρατουμένων σε αποθήκη κοντά στην Τρίπολη την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε χθες η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το Παρατηρητήριο επισημαίνει πως έχει στοιχεία ότι την ομαδική δολοφονία διέπραξαν στις 23 Αυγούστου μέλη της Ταξιαρχίας Χάμις, που διοικείται από τον Χάμις Καντάφι.
Στο μεταξύ, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού καταγγέλλει ότι οι Λίβυοι εξεγερμένοι κρατούν εκατοντάδες αιχμαλώτους.
ΜΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΝΗ
http://www.ethnos.gr

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Screenshot 2024 05 04 211220

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…