"Στημένοι" διαγωνισμοί υπέρ ιδιοκτητών ΜΜΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Του Μάκη Νοδάρου Επιβεβαιώθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας,  παλαιότερο  αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περιοδικού HOT DOC,  για…

Του Μάκη Νοδάρου

Επιβεβαιώθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας,  παλαιότερο  αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περιοδικού HOT DOC,  για την σκανδαλώδη σχέση των ΜΜΕ της Δυτικής Ελλάδας με  παράπλευρες εταιρείες συμφερόντων ιδιοκτητών ΜΜΕ που αντλούν δημόσιο χρήμα από τους ΟΤΑ και την Περιφέρεια. Χθες, η παράταξη του κ. Χατζηλάμπρου (ΣΥΡΙΖΑ) κατήγγειλε την παράταξη του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα ότι προωθεί και εγκρίνει  «περίεργους» διαγωνισμούς υπέρ εκδοτικών σχημάτων της Αχαΐας, σύμφωνα με το apokalypseis.com.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τρεις εταιρείες εκδοτικές – επικοινωνίας συμμετείχαν  σε διαγωνισμό για την εγκατάσταση μέτρων ασφάλειας (πλαστικά κιγκλιδώματα) σε αγώνες καρτ  που έγιναν στην Πάτρα. Οι συγκεκριμένες εταιρείες – όπως είπε στο www.apokalypseis.com  – ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Γαβριηλίδης και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, ανήκουν στον ίδιο όμιλο συγκεκριμένου επιχειρηματία ΜΜΕ στην Πάτρα, ενώ οι εκπτώσεις που έδωσαν αυτές είναι προκλητικά απαράδεκτες…  

Όπως κατήγγειλε ο κ. Γαβριηλίδης, στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως την Πέμπτη 25/9/2014 συζητήθηκε το θέμα έγκρισης πρακτικών πρόχειρου διαγωνισμού, προϋπολογισμού 19.300 ευρώ, που διενήργησε προσφάτως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για εγκατάσταση «Μέτρων ασφάλειας για τη διεξαγωγή του 6ου International Patras Circuit for Kart».
Στον διαγωνισμό αυτό, αν και ακολουθήθηκαν διαδικασίες δημοσιοποίησης σε μέσα ενημέρωσης και στην ιστοσελίδα της ΠΔΕ και τηρήθηκαν οι τυπικές διαδικασίες από την επιτροπή διαγωνισμού, συμμετείχαν τρεις εταιρείες που κατέθεσαν προσφορά με έκπτωση που δεν ξεπερνούσε την ποσοστιαία μονάδα (1%), δηλαδή 19.300 ευρώ, 19.300 ευρώ και 19.280 ευρώ.
Και οι τρείς εταιρείες  συνδέονται με τη συμμετοχή κύριων μετόχων και διαχειριστών είτε συγγενικών προσώπων α’ βαθμού είτε του ίδιου προσώπου. Επιπρόσθετα, δε, πρόκειται για εταιρείες από το χώρο των εκδόσεων – επικοινωνίας της Πάτρας.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής ζήτησε διευκρινίσεις – εξηγήσεις από τον προεδρεύοντα της Επιτροπής και τον αρμόδιο Διευθυντή της Διεύθυνσης Οικονομικού της Π.Δ.Ε., παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, που  όμως δεν κρίθηκαν… ικανοποιητικές από την παράταξη του κ. Χατζηλάμπρου.
Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 25/9/2014 πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης του οργάνου, όταν ο προεδρεύων ζήτησε διακοπή, ώστε να ενημερωθεί, προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματα που είχε θέσει ο εκπρόσωπος της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας, ήδη από την πρώτη συνεδρίαση του οργάνου στις 23/9/2014.
«Η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας καταψήφισε (μαζί με τον εκπρόσωπο άλλης μίας παράταξης της μειοψηφίας) την έγκριση των πρακτικών. Τα ερωτήματα, όμως, επί της ουσίας παραμένουν αναπάντητα», τόνισε ο κ. Γαβριηλίδης .