Newsroom

Newsroom

Στίβος: Εξαιρετικές επιδόσεις στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Η πρώτη ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος της Πάτρας συνοδεύτηκε από εξαιρετικές επιδόσεις σε πολλά αγωνίσματα, με τον Λυκούργο Τσάκωνα να είναι ένας απ΄ αυτούς που ξεχώρισαν.

594590881dc524637b8b463d

Ο έμπειρος αθλητής σημείωσε 10.18 στα 100 μέτρα, πραγματοποιώντας τη γρηγορότερη κούρσα σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα την τελευταία δεκαετία. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, που τερμάτισε τελικά δεύτερος με 10.37 και νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ τρίτος με 10.43 ήταν ο Πάνος Τριβυζάς.

Μια νέα γενιά αθλητών πήρε σήμερα τα σκήπτρα στα 400 μ. των Ανδρών και άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια. Ο Μιχάλης Παππάς κατάφερε στα τελευταία μέτρα της κούρσας να ξεπεράσει τον Πέτρο Κυριακίδη και να πετύχει 47.02, επίδοση που αποτελεί ατομικό επίδοση αλλά κι έκτη επίδοση στην Ευρώπη, στην κατηγορία του.

Τις εξαιρετικές εμφανίσεις στη σεζόν συνέχισε και ο Κώστας Κουτσούκης, που για μία ακόμη φορά βελτίωσε το ρεκόρ του (47.11) και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Ο Κυριακίδης ήταν τελικά τρίτος με 47.20 μπροστά από τον έφηβο Γιώργο Λαμπρόπουλο που με 47.24 έκανε δεύτερο ατομικό ρεκόρ μέσα σε μία εβδομάδα και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκροσέτο.

Η Γρηγορία Κεραμιδά έκανε την καλύτερη μέχρι σήμερα κούρσα της καριέρας της στα 100 μέτρα και κατάφερε να τερματίσει πρώτη με 11.39, επίδοση που συνιστά ατομικό ρεκόρ.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη πλήρωσε την αργή αντίδραση στην εκκίνηση, ενώ δεν κατάφερε να αντιδράσει και να κυνηγήσει την προπορευόμενη αθλήτρια. Η έμπειρη σπρίντερ ήταν δεύτερη με 11.46, ενώ τρίτη ήταν η Κατερίνα Δαλάκα με 11.57.

Tο αγώνισμα της σφαιροβολίας ήταν ένα από τα καλύτερα του πρωταθλήματος. Οι μετέχοντες φρόντισαν να κάνουν έναν αγώνα με πολλές ανατροπές, στον οποίο νίκησε τελικά ο Κυριάκος Ζώτος στην έκτη βολή με 19,34 μ., που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ του.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης αναδείχθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά νικητής στη σφυροβολία. Ο έμπειρος αθλητής, λίγες ημέρες μετά το 77,72 μ. στη Νικήτη, έστειλε τη σφύρα στα 74,76 μ. και κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Ο Κώστας Δουβαλίδης στον πρωινό προκριματικό πέτυχε 13.50 στα 110 μ. εμπόδια και βελτίωσε τη φετινή επίδοσή του, όμως το απόγευμα δεν μπόρεσε να τρέξει ακόμη γρηγορότερα. Τερμάτισε σε 13.57, έφτασε τις 10 νίκες στη διοργάνωση κι επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως είναι ο κορυφαίος Έλληνας του αγωνίσματος.

Η Ελισάβετ Περισίδου πρώτευσε με 13.23 στα 100 μ. εμπόδια, όμως δεν κατάφερε να βελτιώσει το φετινό ρεκόρ της, που ήταν 13.10. Ο Ανδρέας Δημητράκης διατήρησε τον τίτλο του στα 1.500 μ., δίχως όμως να πιέσει τον εαυτό του, αφού τερμάτισε σε 3.47.80.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Ανθή Κυριακοπούλου, που ήταν πρώτη στα 1.500 μ. με 4.19.53 με νέο ατομικό ρεκόρ. Η αθλήτρια έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σε θέση να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες επιδόσεις.

Στα 3.000 μέτρα στιπλ ο Νίκος Γκότσης συνδύασε την πρώτη του συμμετοχή επί ελληνικού εδάφους με νίκη, την πρώτη του στη διοργάνωση, με χρόνο 9.04.27. Την πρώτη νίκη της σημείωσε και η Μαρίνα Μανιαδάκη, που διένυσε τα 3.000 μ. στιπλ σε 10.42.43.

Τις επτά νίκες σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα έφτασε η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, που ήταν νικήτρια στη δισκοβολία με 58,95 μέτρα. Ο Δημήτρης Τσιάμης επέστρεψε ύστερα από τρία χρόνια στην κορυφή του τριπλούν, καθώς αν και δεν βρέθηκε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ωστόσο με 16,39 μ. έφτασε στη νίκη.

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…