Newsroom

Newsroom

Στη βουλή οι μεθοδεύσεις Ταγματάρχη

Στη βουλή έφτασε σήμερα το θέμα της μεθόδευσης από το Λάμπη Ταγματάρχη για τη μη υπογραφή της σύμβασης της εκπομπής…

Στη βουλή έφτασε σήμερα το θέμα της μεθόδευσης από το Λάμπη Ταγματάρχη για τη μη υπογραφή της σύμβασης της εκπομπής ΄΄Το κουτί της Πανδώρας΄΄ που έχει εγκριθεί από το Δ.Σ της ΕΡΤ.

(διαβάστε εδώ: Κύριε Ταγματάρχη, η ΕΡΤ χρειάζεται αλήθειες, όχι λοχαγούς)

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης καταθέτει ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Επικρατείας. Ακολουθεί αυτούσια η ερώτηση του βουλευτή:

21/12/2011
Ερώτηση

Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Επικρατείας

Θέμα: Για ποιους λόγους αναβλήθηκε από την ΕΡΤ η προγραμματισμένη για σήμερα προβολή της εκπομπής «το κουτί της Πανδώρας» με θέμα “Οι χρεοφειλέτες που όλοι αγαπήσαμε”;

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 το Δ.Σ της ΕΡΤ ενέκρινε τον νέο κύκλο επεισοδίων για την εκπομπή “Το Κουτί της Πανδώρας”.
Η ΕΡΤ ανακοίνωσε πως η πρώτη εκπομπή του νέου κύκλου θα έπαιζε σήμερα 21/12/2011 στις 23:00, με θέμα “Οι χρεοφειλέτες που όλοι αγαπήσαμε” και αφορούσε τους οφειλέτες του Δημοσίου που ενώ χρωστούσαν εκατομμύρια στο Δημόσιο, διήγαν έναν προκλητικά πολυτελή βίο.
Παρά τον προγραμματισμό, έως σήμερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Ταγματάρχης δεν έχει υπογράψει την σύμβαση της εκπομπής, καθιστώντας αδύνατη την προβολή της.
Σύμφωνα με σημερινή επιστολή του, υπεύθυνου για την οργάνωση και την παραγωγή της συγκεκριμένης εκπομπής, δημοσιογράφου κ. Βαξεβάνη, προς τον Δ.Σ της ΕΡΤ κ. Ταγματάρχη, υπήρξαν και στο πρόσφατο παρελθόν, με εντολή του κ. Ταγματάρχη, προσπάθειες παρεμπόδισης να «βγει στον αέρα» «το κουτί της Πανδώρας» ή αιφνίδιες αλλαγές στη ροή προγράμματος της Δημόσιας Τηλεόρασης, έτσι ώστε να μην προβληθούν τελικά έρευνες της εκπομπής που ενδεχομένως να έθιγαν διάφορα συμφέροντα.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή του κ. Βαξεβάνη, για την εκπομπή σχετικά με τον Μάκη Ψωμιάδη και μια πολύ σοβαρή έρευνα-σοκ που αποτελεί πλέον κομμάτι της δικογραφίας για τους στημένους αγώνες ποδοσφαίρου, δεν παίχτηκε στην ΕΡΤ καν το τρέιλερ για να παρουσιαστεί η συγκεκριμένη εκπομπή μεγάλου ενδιαφέροντος.
Με βάση τα παραπάνω

Ερωτούνται οι κ.κ. Υπουργοί:

• Γιατί καθυστερεί η υπογραφή της ήδη εγκριθείσας από το ΔΣ της ΕΡΤ σύμβασης παρεμποδίζοντας την προβολή της συγκεκριμένης εκπομπής και μάλιστα με αποκαλυπτική θεματολόγια (χρέη προς το Δημόσιο) που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία ειδικά σε μια εποχή που ο ελληνικός λαός μαστίζεται από σκληρή λιτότητα, περικοπές μισθών, ενώ η κυβέρνηση αποτυγχάνει να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και αδυνατεί να μαζέψει έσοδα για το δημόσιο ταμείο;

• Γιατί παρά την ρητή δέσμευση του Υπ. Οικονομικών και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλου στο Κοινοβούλιο ότι μέχρι τις 25-11-2011 θα έχουν δοθεί στην δημοσιότητα η λίστα των μεγαλοφειλετών του δημοσίου μετά και την σύμφωνη γνώμη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Γνωμοδότηση 4/2011) αυτό δεν έχει γίνει;

• Πόσα προβλέπει η κυβέρνηση να εισπράξει και έως πότε από τις οφειλές αυτές;

• Θα αναζητηθούν πειθαρχικές ευθύνες από τον Δ.Σ της ΕΡΤ κ. Ταγματάρχη για την μη προβολή των επεισοδίων της εκπομπής « το κουτί της Πανδώρας»;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτρης Παπαδημούλης

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…