Newsroom

Newsroom

Στη βουλή οι ελεγκτές της τρόικας

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχει από τις 18:30, αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό…

troika 13

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχει από τις 18:30, αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό του, αυστριακό ευρωβουλευτή Ότμαρ Κάρας, που εκπροσωπεί ταυτόχρονα και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.  Την αντιπροσωπεία απαρτίζουν οι εισηγητές της έκθεσης για τον ρόλο και τη λειτουργία της τρόικας στις χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Μέλη/εισηγητές της επιτροπής ελέγχου της τρόικας εκ μέρους των άλλων πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου είναι οι ευρωβουλευτές Χόαγκ Γκοτς από την Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Νιλς Τόρβαλντς από τη Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών, Φίλιπ Λάμπερτς εκ μέρους των Πρασίνων, Γιούργκεν Κλούτε εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς ενώ και συμμετέχουν και οι έλληνες Ευρωβουλευτές Ρόδη Κράτσα (ΝΔ) και Νίκος Χουντής (ΣΥΡΙΖΑ).

Λίγες ημέρες πρίν έρθει η τρόικα στην Αθήνα οι ελεγκτές του ευρωπαικού κοινοβουλίου για το ρόλο που διαδραμμάτισαν οι εκπρόσωποι των δανειστών στη χώρα μας θα συναντηθούν αύριο Πέμπτη με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα στις 11 το πρωί, προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία για την έρευνα τους.

Η αντιπροσωπεία θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, στις 12:30, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Το κλιμάκιο έχει ήδη επισκεφθεί την Πορτογαλία, την Κύπρο και την Ιρλανδία.