Newsroom

Newsroom

Στη Βουλή οι αποκαλύψεις του HOT DOC για την σύζυγο Μουρούτη

Ερώτηση αλλά και κατάθεση εγγράφων ζητάει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, με αφορμή το δημοσίευμα του Hot Doc…

Ερώτηση αλλά και κατάθεση εγγράφων ζητάει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, με αφορμή το δημοσίευμα του Hot Doc που κυκλοφορεί με τίτλο “Μουρούτης για όλες τις δουλειές” στο οποίο αποκαλύπτεται, μεταξύ άλλων, ότι η σύζυγος του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, χωρίς να έχει διευκρινιστεί από τους αρμοδιους ο τρόπος που διορίστηκε -ενώ έχουν δεχτεί αλλεπάλληλα ερωτήματα από την δημοσιογραφικη ομάδα-, είχε εργαστεί στον ΗΛΠΑΠ στην Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης αλλά και στο ΥΠΕΚΑ ως σύμβουλος του σημερινού υφυπουργού.

Η κυρία Μακρή στην ερώτηση της με τίτλο «Τακτοποίηση ημετέρων ως συμβούλων σε Υπουργεία ως ανταπόδοση για τον χειρισμό δικτυακών τόπων συκοφάντησης και προπαγάνδας της κυβέρνησης;» ζητά τόσο από τον υπουργό Δικαιοσύνης αλλά και από τον υπουργό Περιβάλλοντος απαντήσεις για τον τρόπο διορισμού της Ολυμπίας-Όλιας Αποστολοπούλου Μουρούτη, αλλά και την κατάθεση όλων των απαιτούμενων εγγράφων που θα τεκμηριώνουν τις απαντήσεις στα ανωτέρω ερωτήματα.


Διαβάστε όλη την ερώτηση


Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού HOT DOC τεύχος 32 Α’ Ιουλίου 2013 με τίτλο «Η ΝΔ στην κυβέρνηση, το δίκτυο 21 στην εξουσία» η κυρία Ολυμπία-Όλια Αποστολοπούλου, σύζυγος του κ. Μουρούτη, (να σημειωθεί, δε, ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Μoυρούτης είναι υπεύθυνος Γραφείο Τύπου της ΝΔ), διορίστηκε στον ΗΛΠΑΠ το 2008.
Το 2009, όταν ο κ. Σαμαράς ήταν στο Υπουργείο Πολιτισμού, η κυρία Όλια-Ολυμπία Αποστολοπούλου διορίστηκε στην Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης με απόφαση του κ. Σαμαρά.
Σήμερα, η κυρία με το όνομα Όλια Αποστολοπούλου φαίνεται να υπηρετεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ως σύμβουλος του Υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου. Η απασχόληση της κ. Αποστολοπούλου ως σύμβουλο του Υφυπουργού δεν φαίνεται να καλύπτεται νομικά από κάποια απόφαση δημοσιευμένη σε ΦΕΚ.»
Στο ανωτέρω δημοσίευμα αναφέρεται πως οι δημοσιογράφοι του περιοδικού «με επανειλημμένα τηλεφωνήματα» ζήτησαν να μάθουν πως προσελήφθη στο Υπουργείο η κυρία Αποστολοπούλου. «Δεν λάβαμε ποτέ καμία απάντηση», αναφέρουν.
Το δημοσίευμα συνεχίζει: «Είναι ενδιαφέρον πως η κυρία Αποστολοπούλου, η οποία συνεπικουρεί τον σύζυγο της σε όσα λέει για τους «τεμπέληδες» δημοσίους υπαλλήλους, φαίνεται συνεχώς να ασχολείται με τα social Media (Twitter, Facebook) τις ώρες που εργάζεται ως σύμβουλος του Υφυπουργού κ. Παπαγεωργίου, με τον οποίο διατηρούν και οικογενειακές σχέσεις>>.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…