Newsroom

Newsroom

Στη Βουλή η υπόθεση διαφυγής του Π. Κυριακίδη

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν οι έγραφες απαντήσεις των υπουργών Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη και Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια για την υπόθεση διαφυγής…

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν οι έγραφες απαντήσεις των υπουργών Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη και Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια για την υπόθεση διαφυγής του επιχειρηματία Πέτρου Κυριακίδη, έπειτα από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα στην ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, Δημήτρης Τσουκαλάς και Νάσος Αθανασίου, στην οποία έκαναν λόγο για «εγκληματική αδράνεια των διωκτικών αρχών, που είχε ως αποτέλεσμα να διαφύγει στο εξωτερικό ο κ. Κυριακίδης». Γι΄ αυτό και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν να ενημερωθούν πότε εκδόθηκαν και πού κοινοποιήθηκαν τα εντάλματα σύλληψης του Πέτρου Κυριακίδη και του υιού του, Γιώργου Κυριακίδη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, την 1η Νοεμβρίου 2011, χρεώθηκε σε εισαγγελικό λειτουργό η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Στη συνέχεια ασκήθηκαν διώξεις σε 32 πρόσωπα για την υπόθεση της Proton Bank.

Στις 5 Μαΐου 2012 η υπόθεση διαβιβάστηκε ως εξαιρετικά επείγουσα στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη και λίγο μετά στις 23 Μαρτίου επιστράφηκε στον 2ο ειδικό ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών, για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας αναφέρει ότι, σε βάρος των αναφερομένων προσώπων, εκδόθηκαν από την ανακρίτρια του 2ου Ειδικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, εντάλματα σύλληψης στις 13 Δεκεμβρίου του 2012 και 06 Μαρτίου του 2013, τα οποία περιήλθαν στην αρμόδια Υπηρεσία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, την 14η Δεκεμβρίου του 2012 και 6η Μαρτίου του 2013, αντίστοιχα.

Τα εντάλματα αυτά καταχωρήθηκαν στην Εθνική Βάση Δεδομένων αναζήτησης καταδιωκομένων ατόμων και απεστάλησαν για εκτέλεση στο Τμήμα Ασφαλείας Π. Φαλήρου.

Παρόλα αυτά ο γνωστός επιχειρηματίας κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη του μέχρι και σήμερα. Δεν εντοπίστηκε ποτέ από τις αρχές με αποτέλεσμα να δημιουργείται το ερώτημα γιατί δεν κινήθηκαν ταχύτερα οι αρχές για τη σύλληψή του.