Newsroom

Newsroom

Στη Βουλή η δικογραφία για διαγωνισμό της ΕΥΠ επί Κοραντή

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του ΛΑΟΣ και πρώην διοικητή της ΕΥΠ Ιωάννη Κοραντή, ζητούν οι εισαγγελικές αρχές,…

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του ΛΑΟΣ και πρώην διοικητή της ΕΥΠ Ιωάννη Κοραντή, ζητούν οι εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για διαγωνισμό-σκάνδαλο, μέσω του οποίου φέρεται να επιχείρησε να αποσπάσει 1,5 εκατ. ευρώ το οποίο «προορίζονταν για άλλους σκοπούς» από αυτούς για τους οποίους το ζήτησε.

Το πόρισμα της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ευεγνίας Κυβέλου που διενήργησε προκαταρκτική εξέταση από τα τέλη του 2010, έχει πάει ήδη στη Βουλή, και ζητείται η άρση της βουλευτικής ασυλίας για δύο αδικήματα.

Το πρώτο αφορά απόπειρα απάτης κατά συναυτουργία σε βάρος των συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων από την οποία η βλάβη υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και το δεύτερο για απάτη σε βάρος του δημοσίου κατά συναυτουργία με ζημία που υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.

Η εισαγγελέας η οποία στο πλαίσιο της έρευνας κάλεσε με την ιδιότητα του υπόπτου και μη πολιτικά πρόσωπα, δεν έστειλε όλα τα στοιχεία της δικογραφίας στη Βουλή καθώς όπως αναφέρει «σε αυτή διαλαμβάνονται και απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ». Είναι χαρακτηριστικό δε πώς ουσιαστικά θεωρεί ότι οι εμπλεκόμενοι εξ αρχής γνώριζαν πώς το έργο δεν θα υλοποιηθεί αλλά τα χρήματα θα χρησιμοποιούνταν για άλλους σκοπούς από την ΕΥΠ.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…