Στη συνεδρίαση για το προσφυγικό της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

Στην Κουμουνδούρου έφτασε στις 15.00 ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής…

2383877

Στην Κουμουνδούρου έφτασε στις 15.00 ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ενημερώνει τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας για το προσφυγικό.

Κατά την συνεδρίαση, θα γίνει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις ως προς την ένταση των προσφυγικών ροών προς τα ελληνικά νησιά, για τις συζητήσεις που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και η συνεργασία κόμματος-κυβέρνησης στο θέμα αυτό.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας πραγματοποιείται λίγο πριν τη διπλή Σύνοδο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό που θα γίνει στην Μάλτα την επόμενη εβδομάδα, στις 11 και 12 Νοεμβρίου.

Στη Μάλτα θα γίνει πρώτα η «Σύνοδος της Βαλέτα για τη Μετανάστευση» και αμέσως μετά , στις 12 του μηνός, θα διεξαχθεί άτυπη συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ.

Τα κύρια θέματα της άτυπης συνάντησης, που θα ξεκινήσει στις 14:30 τοπική ώρα, θα είναι η συνεργασία με τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, η εφαρμογή των αποφάσεων που έχουν ληφθεί για τη μετεγκατάσταση, η σύσταση των hotspots σε Ελλάδα και Ιταλία, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των δυνατοτήτων υποδοχής και της παροχής στη FRONTEX και την EASO της απαιτούμενης τεχνογνωσίας, καθώς και η αποτελεσματική ενίσχυση του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους των νησιών που δέχονται το κύριο βάρος των προσφυγικών ροών και της εκκλησίας υπήρξαν προτάσεις για δημιουργία πιλοτικού προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων στα νησιά, με την προϋπόθεση ότι η Ε.Ε. θα εξασφαλίσει θέσεις εργασίας σε μόνιμους κατοίκους αλλά και σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και για ειδική φορολογική ζώνη για τα νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές, βρέθηκαν στο επίκεντρο της διευρυμένης σύσκεψης για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό