Στη σωστή πλευρά της … αγραμματοσύνης!!

Μητσοτάκης ο “εκπληκτικός”, με την έννοια ότι πάντα θα μας εκπλήσσει με την αγραμματοσύνη του...

5476547

Είναι πλέον βέβαιο ότι πέρασε και δεν ακούμπησε στο μάθημα της Ιστορίας. Έξι χρόνια στο Δημοτικό, έξι χρόνια στο Γυμνάσιο – Λύκειο, κάμποσα χρόνια στο Κολάμπια αλλά από Ιστορία δεν… Εδραιώνεται πλέον η υπόνοια ότι πρόκειται για μέγα παπαγάλο ο οποίος πέρασε όλα τα μαθήματα αποστηθίζοντας παραγράφους χωρίς να εμβαθύνει σε έννοιες και ουσία.

Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που θα μείνει στην ιστορία ως ο ανιστόρητος οπαδός του …συρμού. Μιας “Ιστορίας” την οποία επικαλείται χωρίς να καταλαβαίνει ότι προσβάλει τη νοημοσύνη του (;), αν και ελέγχεται ως προς αυτό!!! Είπε ο αδαής πρωθυπουργός: “Δεν υπάρχουν διλήμματα για την Ελλάδα – Ήμασταν πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας”. Ας του πει κάποιος ότι για να μπορεί να διακρίνει τη σωστή ή τη λάθος πλευρά απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γνωρίζει την Ιστορία. Έστω την Ιστορία της αναθεωρητικής σχολής η οποία κόβει και ράβει την Ιστορία σύμφωνα με το αφήγημα της παράταξής του και της κυρίαρχης ιδεολογίας. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον Μητσοτάκη.

Δε θα σταθούμε στις ανιστόρητες αναφορές του στο πρόσφατο παρελθόν, οι οποίες προκάλεσαν οργή και χλεύη μεταξύ των στοιχειωδώς εγγράμματων συμπολιτών μας. Ούτε στις γελοιότητες του “έξι μηνών πολιτικού κρατούμενου” Κυριάκου ότι στο πολυτεχνείο υπήρχαν πολίτες όλων των πολιτικών παρατάξεων, ούτε ότι “δεν αποτελεί προνόμιο της Αριστεράς η Εθνική Αντίσταση”. Ούτε ακόμα ότι ο Αη Στράτης από τόπος εξορίας και βασανιστηρίων αριστερών πολιτικών κρατούμενων βαφτίστηκε από τον
αγράμματο πρωθυπουργό “τοπόσημο διχασμού”. Θα σταθούμε στο τελευταίο ιστορικό ανδραγάθημά του. Είπε στην έτερη ανιστόρητη πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελαροπούλου: “ Για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπήρξε οργανωμένη και μαζική εισβολή σε ευρωπαϊκό κράτος...”

Και η κ. Αικατερίνη η … “μεγάλη”, αντιφώνησε και …δολοφόνησε με τη σειρά της την Ιστορία:
Κύριε Πρόεδρε, συμφωνώ ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η πρώτη τόσο σημαντική επίθεση εναντίον ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο… ”!!!

Αυτά τα μαργαριτάρια τα λένε η πρώτη και ο δεύτερος τη τάξη εκπρόσωποι της Ελληνικής Δημοκρατίας. Λες και η εισβολή και κατοχή της Κύπρου από τις δυνάμεις του τουρκικού Αττίλα έγινε πριν από τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο!!! Ή μήπως δεν ήταν τόσο σημαντική η εισβολή; Ή μήπως η Κύπρος δεν ήτανανεξάρτητο και κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος; Τί γράμματα τον έμαθαν στα εγχώρια κολέγια και στα Κολάμπια της αλλοδαπής; Δεν ήξερε δε ρώταγε τον Άδωνι; Κάτι θα σφύριξε στον νανοπωλητή ο φίλος του πραξικοπηματίας Παττακός για το πως η χούντα οργάνωσε την προδοσία της Κύπρου με αποτέλεσμα την εισβολή των Τούρκων. Σαράντα επτά χρόνια κατοχή και ψευδοκράτος το οποίο η
ευαίσθητη Ευρωπαϊκή Ένωση ανέχεται!!!

Στη σωστή πλευρά της … αγραμματοσύνης ο Κυριάκος. Να τον χαίρονται οι υπερήφανοι – και εντός του “εθνικού κορμού” – χειροκροτητές του!!!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό