Newsroom

Newsroom

Στη σκιά του ερωτικού σκανδάλου η συνέντευξη Τύπου του Ολάντ για την οικονομία

Στη σκιά του σεξουαλικού σκανδάλου του Φρανσουά Ολάντ θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη Τύπου του γάλλου προέδρου για…

olant 1

Στη σκιά του σεξουαλικού σκανδάλου του Φρανσουά Ολάντ θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη Τύπου του γάλλου προέδρου για τη γαλλική οικονομία.  

Η συνάντησή του με τους δημοσιογράφους στο Μέγαρο των Ηλυσίων θα είναι η πρώτη δημόσια εμφάνισή του, αφότου το περιοδικό Closer -συμφερόντων Μπερλουσκόνι- που ασχολείται με τις διασημότητες, δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν τον Ολάντ να κάνει νυχτερινή επίσκεψη στη γαλλίδα ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ και κατά τη συνέντευξη αναμένεται να κυριαρχήσουν ερωτήσεις για την ιδιωτική του ζωή, δεδομένου και ότι η επίσημη σύντροφός του εισήχθη σε νοσοκομείο.

Μερικές ώρες πριν από τη συνέντευξη Τύπου στις γαλλικές ειδησεογραφικές εκπομπές κυριαρχεί η προσωπική υπόθεση του Ολάντ, και όχι το θέμα της οικονομίας κι ενώ ο γάλλος πρόεδρος ήταν έτοιμος να μιλήσει για τη νέα κοινωνική και φιλελεύθερη οικονομική πολιτική του, τις μεγάλες γραμμές της οποίας είχε παρουσιάσει στις 31 Δεκεμβρίου, βρίσκεται τώρα μπερδεμένος σ’ ένα κωμειδύλλιο που προκαλεί αμηχανία στην παράταξή του, ενώ η αντιπολίτευση καταγγέλλει πως απαξιώνει το λειτούργημα του αρχηγού του κράτους.

Δύσκολα θα αποφύγει ο Ολάντ τις ερωτήσεις για το θέμα αυτό, παρ’ όλο που το περιβάλλον του θέλει να πιστεύει, όπως ο σοσιαλιστής βουλευτής Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς, ότι οι Γάλλοι «εκτιμούν πως η ιστορία αυτή είναι γελοία μπροστά σ’ αυτά που ζουν και πως πρέπει μάλλον να διευθετηθούν τα προβλήματά τους και όχι προβλήματα ζευγαριών».

Οι κορσικανοί μαφιόζοι

Η παραδοσιακή ανοχή των Γάλλων στις ιδιοτροπίες των ηγετών τους δοκιμάζεται, ωστόσο, σκληρά από μια άλλη ενοχλητική αποκάλυψη. Το διαμέρισμα που στέγαζε τον έρωτα του Ολάντ και της 41χρονης ηθοποιού Ζιλί Γκαγέ, το είχε δανείσει στην τελευταία μια άλλη ηθοποιός, η Εμανιέλ Οκ, η οποία διατηρούσε αισθηματικές σχέσεις με κορσικανούς μαφιόζους.

Ο Monde δεν διστάζει να κάνει λόγο για «δυσλειτουργίες» των υπηρεσιών του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων, οι οποίες δεν φρόντισαν να επιβεβαιώσουν πως κανένα στοιχείο προβληματικό για την ασφάλεια του προέδρου δεν συνδέεται μ’ αυτό το διαμέρισμα που βρίσκεται δυο βήματα από την προεδρία, στην Οδό ντι Σιρκ, του Τσίρκου, προσθέτει το Γαλλικό Πρακτορείο, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται γι’ αστείο.