Newsroom

Newsroom

Στη Λιβύη ο Δένδιας – Συνάντηση με τον στρατάρχη Χαφτάρ (video)

Ο υπουργός εξωτερικών αναχώρησε στις 10:00 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με προορισμό τη Βεγγάζη, όπου βρίσκεται η έδρα του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA).

ek dendias

Τη Λιβύη επισκέπτεται σήμερα εκτάκτως ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα συναντηθεί με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Δένδιας αναχώρησε στις 10:00 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με προορισμό τη Βεγγάζη, όπου βρίσκεται η έδρα του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA).

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο κ. Δένδιας συναντήθηκε το μεσημέρι με τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, αλλά και με τον   πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας μεταβαίνει  στο Κάιρο, για νέες συζητήσεις.

Αντίθετες οι ΗΠΑ με την τουρκική στρατιωτική βοήθεια στη Λιβύη

Την ίδια ώρα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκφράζει την ανησυχία των ΗΠΑ για την ενδεχόμενη ενεργοποίηση του μνημονίου κατανόησης για την ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία που έχει υπογράφει μεταξύ της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) της Λιβύης και την Τουρκία.

Η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εκδόθηκε στον απόηχο της απόφασης που έλαβε η κυβέρνηση της Τρίπολης για την ενεργοποίηση του μνημονίου και τονίζει ότι η εξωτερική στρατιωτική παρέμβαση απειλεί τις προοπτικές επίλυσης της εμφύλιας σύγκρουσης και καλεί όλες τις πλευρές να αποφύγουν την κλιμάκωση.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «οι ΗΠΑ ανησυχούν για το αίτημα της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας για στρατιωτική στήριξη και για την απειλή του Εθνικού Λιβυκού Στρατού να χρησιμοποιήσει αεροπορικά μέσα και μισθοφόρους που θα εφοδιαστεί από το εξωτερικό για να επιτεθεί στη πόλη Μισράτα».

Όπως σημειώνει το αμερικανικό ΥΠΕΞ, «η εξωτερική στρατιωτική παρέμβαση απειλεί τις προοπτικές επίλυσης της σύγκρουσης». Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδικάζει επίσης «τις επιθέσεις εναντίον αθώων πολιτών» και καλεί όλες τις πλευρές να αποφύγουν την κλιμάκωση.

Η Ουάσινγκτον δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με τον ΟΗΕ και όλα τα μέρη για την έναρξη των πολιτικών διαπραγματεύσεων. Η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας ότι «ο πρόσφατος οικονομικός διάλογος μεταξύ των ΗΠΑ και της Λιβύης στην Τύνιδα, κατέδειξε ότι είναι δυνατή μια εποικοδομητική πρόοδος εάν οι εξωτερικοί παράγοντες δώσουν στους Λίβυους το χρόνο και τον χώρο για να συνομιλήσουν μεταξύ τους».

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…