ΤΡ

Τζώρτζια Ρασβίτσου

Στη Λέσβο η μεγαλύτερη φυλακή της Ελλάδας

Η μεγαλύτερη φυλακή της Ελλάδας στήνεται στο νησί της Λέσβου. Η φυλακή που οραματίστηκε η Ν.Δ θα έχει  χωρητικότητα 5.000+ άτομα! Το σημείο + σημαίνει ίσως και 10.000 άτομα. Παράλληλα με τη νέα φυλακή θα λειτουργεί και η Μόρια ως κέντρο καταγραφής αιτούντων άσυλο, μέχρι να «κλείσει σταδιακά», σε κάποια τέρμινα.

AP Moria

Αν και  η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί την αποσυμφόρηση του νησιού μέχρι το τέλος Νοέμβρη, σήμερα έδωσε παράταση στον εαυτό της μέχρι το τέλος του Φλεβάρη του 2020, ενώ στο μεταξύ οι αφίξεις συνεχίζονται αμείωτες, παρά τα μέτρα αποτροπής. Ο χειμώνας είναι εδώ και καμία μέριμνα δεν υπάρχει από την πολιτεία για τους ανθρώπους που απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι χιλιάδες που θα ξεχειμωνιάσουν σε καλοκαιρινές σκηνές.

Μένει λοιπόν να δούμε πού θα στηθεί το τερατούργημα της ανθρώπινης διαστροφής, όπου μακριά από εμάς θα στοιβαχτούν και θα ξεχαστούν χιλιάδες ψυχές, προκειμένου «να μην αλλοιωθεί ο πολιτισμός μας». (Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη αλλοίωση του πολιτισμού, από το να φυλακίζεις αθώους;)

Όμοιες εικόνες έχουμε στο μυαλό μας από την Παγανή και από την Αμυγδαλέζα, όπου σιγά σιγά στοιβάχτηκαν και κρατήθηκαν παράνομα και επ’αόριστον «λόγω φόρτου εργασίας», πολλοί περισσότεροι άνθρωποι από τη δυναμικότητα του χώρου, με αποτέλεσμα αρρώστιες και εξαθλίωση. (Το κλείσιμο αυτού του πραγματικού κολαστηρίου, ήταν από τις πρώτες ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης).

Παράλληλα σύμφωνα με τον νέο νόμο η κράτηση καθίσταται μια εύκολη υπόθεση: όποιος καθυστερεί να υποβάλει αίτηση ασύλου, όποιος αρνείται να μεταφερθεί σε μία δομή που είναι ακατάλληλη (χωρίς θέρμανση, αποχέτευση κλπ), όποιος δεν προλαβαίνει να προσκομίσει εγκαίρως τα χαρτιά του (πιστοποιητικά υγείας, κλπ), θα «κρατείται».

Σημασία δεν έχει πού θα στηθούν οι νέες φυλακές, αλλά το γεγονός ότι μπροστά σ’αυτό που πάει να στηθεί σήμερα, το ΚΥΤ της Μόριας θα μοιάζει με «κολέγιο»…

Ας θυμηθούμε λίγο την Αμυγδαλέζα για να καταλάβουμε τι σημαίνει «κλειστό κέντρο κράτησης»

Πηγή: mplokia.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…