Στη φυλακή 4 οπαδοί του ΠΑΟΚ για αιματηρό επεισόδιο που καθήλωσε αστυνομικό σε αναπηρικό καροτσάκι

Οι τέσσερις δράστες επιτέθηκαν σε δύο οπαδούς του Άρη, ένας εκ των οποίων ήταν αστυνομικός και υπέστη μόνιμη αναπηρία έπειτα από χτυπήματα με ρόπαλο στο κεφάλι.

Στις φυλακές οδηγούνται τέσσερις νεαροί, οπαδοί του ΠΑΟΚ, που κατηγορούνταν για αιματηρό επεισόδιο τον Μάρτιο του 2015, στις Σέρρες, που είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι αστυνομικός, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και να τραυματιστεί σοβαρά ο φίλος του.

Σύμφωνα με το GRTimes, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, τους έκρινε ένοχους για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και συμπλοκή, με αναγνώριση ελαφρυντικού μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, επιβάλλοντας στον καθένα, συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και 4 μηνών. Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί, κατά περίπτωση, σε ποινές κάθειρξης 13,5 και 14 ετών, αλλά είχαν αφεθεί ελεύθεροι με όρους ενόψει του Εφετείου.

Οι τέσσερις δράστες επιτέθηκαν σε δύο οπαδούς του Άρη, ένας εκ των οποίων ήταν αστυνομικός και υπέστη μόνιμη αναπηρία έπειτα από χτυπήματα με ρόπαλο στο κεφάλι.

Ο πρώην αστυνομικός και ένας φίλος του, σε κατάσταση μέθης ύστερα από νυχτερινή διασκέδαση, καθώς περνούσαν έξω από σύνδεσμο του ΠΑΟΚ φώναξαν συνθήματα υπέρ του Άρη. Τότε δέχτηκαν άγρια επίθεση από ομάδα οπαδών του ΠΑΟΚ που βγήκαν από το κτίριο που στεγάζει τον σύνδεσμο.

Οι δράστες φέρονται να χτύπησαν τον 33χρονο αστυνομικό στο κεφάλι χρησιμοποιώντας ξύλα, προκαλώντας του σοβαρότατα τραύματα, τα οποία με τη σειρά τους του προκάλεσαν μόνιμη αναπηρία. Κακώσεις υπέστη και ο φίλος του.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, με ποινές κάθειρξης 13,5 και 14 ετών ενώ η έφεση τους είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα των ποινών, με όρους.