Newsroom

Newsroom

Στη φάκα γυναίκα που έστελνε συκοφαντικές επιστολές ως δήθεν «απολυμένοι του Documento»

Ανυπόστατες καταγγελίες - Το λόγο τώρα έχει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

hacker49

Μια γυναίκα, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, βρίσκεται πίσω από επιστολές που στέλνονταν σε Μέσα Ενημέρωσης, με σκοπό να συκοφαντηθεί το Documento και ο Κώστας Βαξεβάνης.

Οι επιστολές αυτές, οι οποίες ήταν γεμάτες ψεύδη που εμφανίζονταν δήθεν ως καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας στην εφημερίδα, είχαν την υπογραφή «πρώην εργαζόμενοι του Documento». Ένα μοιραίο λάθος του προσώπου που έφτιαξε το mail αποστολής των επιστολών, όχι μόνο το πρόδωσε, αλλά αποκάλυψε και την αλήθεια. Δεν πρόκειται για απολυμένους από το Documento όπως ισχυρίζονται, αλλά για πρόσωπα που έχουν αναλάβει επιχείρηση φθοράς της εφημερίδας.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν συνδέονται με εκβιαστικά μηνύματα και τηλεφωνήματα που έγιναν στον εκδότη της εφημερίδας «για να σταματήσει το ξύλο», όπως χαρακτηριστικά είπαν.

Η δημοσιογράφος που φαίνεται από τα στοιχεία ότι δημιούργησε το mail «[email protected]» για να σταλεί η συκοφαντική επιστολή, είναι πρόσωπο που έχει αποχωρήσει οικειοθελώς από το Documento για να εργαστεί σε κανάλι και άλλη εφημερίδα, εδώ και πολύ καιρό. Ούτε απολύθηκε, ούτε διαμαρτυρήθηκε ποτέ για συνθήκες. Εμφανίζεται όμως να είναι κρυφός αποστολέας ανυπόστατων καταγγελιών.

Οι καταγγελίες αυτές δεν υπογράφονται ώστε να μην έχει αυτός που τις κάνει το ηθικό και το νομικό βάρος, αλλά ακολουθείται η πρακτική του κουκουλοφόρου, αγανακτισμένου πολίτη. Και όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, το ζητούμενο είναι η προβοκάτσια και η εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Η επιστολή με τις συκοφαντίες, εστάλη στις 5 Φεβρουαρίου 2024, στις 10:37 το πρωί σε όλα σχεδόν τα Μέσα Ενημέρωσης και σε σε δύο βουλευτές, το Νάσο Ηλιόπουλο και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Προφανώς η αποστολή στους συγκεκριμένους βουλευτές της Νέας Αριστεράς, υπέκρυπτε την ελπίδα ότι οι συκοφαντίες θα αποκτήσουν αληθοφάνεια και ισχύ δια της κοινοβουλευτικής χρήσης, από ένα κόμμα που δέχθηκε κριτική από το Documento.

Με εξαίρεση ένα site το οποίο δημοσίευση την επιστολή μάλλον από λάθος και στη συνέχεια την κατέβασε, δεν υπήρξε άλλη δημοσίευση, αφού το περιεχόμενο ήταν άκρως συκοφαντικό και μηνύσιμο.

Αμέσως μετά την εκ παραδρομής δημοσίευση στο site, ο Κώστας Βαξεβάνης δέχθηκε τηλεφώνημα στο οποίο άντρας του έλεγε ότι «για να σταματήσει το ξύλο πρέπει να δώσει δυο-τρεις μισθούς του». Ο Βαξεβάνης έκλεισε το τηλέφωνο στον άγνωστο και λίγα λεπτά αργότερα δέχθηκε απειλητικό μήνυμα, από το ίδιο τηλέφωνο.

Τις επόμενες ημέρες, άγνωστοι διοχέτευσαν στα social media κάλεσμα για διαμαρτυρία στο Documento «για τις άδικες και εκδικητικές απολύσεις», στο οποίο έκαναν αναπαραγωγή τρολ του μηχανισμού του Μαξίμου.

Το Documento, αφού ζήτησε έκθεση ειδικού πραγματογνώμονα για τις αποστολές των μηνυμάτων, κατάφερε να εντοπίσει την «διαμαρτυρόμενη» και «αγανακτισμένη» δημοσιογράφο που έστειλε τις συκοφαντίες, από ένα λάθος που έκανε στην ταυτοποίηση του mail με το τηλέφωνό της. Το λόγο τώρα έχει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην οποία προσφεύγει το Documento και ο Κώστας Βαξεβάνης.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…