Στη δημοσιότητα η ληξιαρχική πράξη θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ: Πότε και από τι πέθανε

Είκοσι ημέρες χρειάστηκαν για να αποκαλυφθεί η αιτία του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ

Είκοσι ημέρες χρειάστηκαν για να βγει στη δημοσιότητα η ληξιαρχική πράξη θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ που αναφέρει τα αίτια του θανάτου της.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το πιστοποιητικό του θανάτου της αναφέρει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε από γηρατειά.

Επίσης, στο πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ αναφέρονται τα στοιχεία της, το όνομά της «Elizabeth Alexandra Mary Windsor», τον τόπο θανάτου το Μπαλμόραλ και την αιτία του θανάτου της: «Old Age», δηλαδή «Γηρατειά».

Τέλος, όπως φαίνεται από το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ τις πληροφορίες για εκείνη έδωσε η κόρη της Αννα.

πιστοποιητικό Βασίλισσα Ελισάβετ
Πιστοποιητικό Βασίλισσα Ελισάβετ

Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι τα τελευταία 24ωρα είχαν υπάρξει αντιδράσεις για τον λόγο ότι η αρμόδια ληξιαρχική υπηρεσία (Εθνικών Μητρώων της Σκωτίας – NRS) δεν έδινε ως όφειλε από το νόμο το έγγραφο στη δημοσιότητα. Ειδικότερα «ένα τμήμα της κυβέρνησης της Σκωτίας κατηγορήθηκε ότι εμποδίζει τις νόμιμες προσπάθειες απόκτησης αντιγράφου του πιστοποιητικού θανάτου της βασίλισσας – παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δημόσιο αρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ επήλθε στις 8 Σεπτεμβρίου στο κάστρο Μπαλμόραλ, ύστερα από ξαφνική επιδείνωση της υγείας της.