Στη δημοσιότητα φωτό από τη δολοφονική επίθεση φασιστοειδών σε μέλη της ΚΝΕ-Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Σοκάρει η περιγραφή αυτοπτών μαρτύρων για την επίθεση ομάδας ακροδεξιών σε μέλη της ΚΝΕ στην πλατεία Ελευθερίας, στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. 

epithesh apo fasistes 4 1

Θύματα της επίθεσης μίλησαν στους δημοσιογράφους για το μένος με το οποίο επιτέθηκε στην κομμουνιστική νεολαία η δεκαμελής φασιστική  ομάδα. 

Όπως αναφέρει στο voria.gr  αυτόπτης μάρτυρας που περιέγραψε τη στιγμή της επίθεσης, την οποία είδε από το μπαλκόνι του,  «Βγαίνοντας στο μπαλκόνι είδα έναν νεαρό να τρέχει. Εκείνη τη στιγμή γλίστρησε και έπεσε ενώ από πάνω του έσπευσαν δύο άτομα που ξεκίνησαν να τον χτυπάνε», αναφέρει ο ίδιος, σημειώνοντας πως τα άτομα φορούσαν κουκούλες κάποιοι είχαν ρόπαλο και αλυσίδες. «Μάλιστα, κάποιοι εισήλθαν σε καφετέρια και ακούστηκε ένας θόρυβος σαν να έσπασαν τζαμαρίες», σημείωσε

Aπό την επίθεση δεν γλίτωσε ούτε ο  βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, που μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να υποβάλει μήνυση για το περιστατικό.

 

«Έφαγα τρεις αλυσιδιές στο κεφάλι κι έπεσα κάτω. Έγινε ένα ντου ξαφνικό. Χαμπάρι δεν πήρα κι εγώ τι έγινε. Εγώ απλώς παρακολουθούσα εκείνη την ώρα

 

 

Η  αυτόπτης μάρτυρας, Νικολέτα Θεογνώστου εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του δήμου Μελά καταγγέλλει ότι οι φασιστικές ομάδες με ευθύνη των κυβερνώντων αλωνίζουν εδώ και μέρες χωρίς να τους πειράζει κανείς. 

 

Στη δημοσιότητα οι  φωτογραφίες από την επίθεση, όπου φαίνονται και κάποιοι από τους δράστες:

 

(Πηγή φωτο: 902.gr)