Στη δικαιοσύνη ο φάκελος με τις παρατυπίες του διαγωνισμού προσλήψεων της ΝΕΡΙΤ

Φάκελος με καταγγελίες για σωρεία παρατυπιών στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ σχετικά με την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων, έχει στα χέρια της…

nerit 0

Φάκελος με καταγγελίες για σωρεία παρατυπιών στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ σχετικά με την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων, έχει στα χέρια της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου. Ο φάκελος περιλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία, φέρεται να προκύπτουν, παραβιάσεις όρων της προκήρυξης, «φωτογραφικές» πριμοδοτήσεις υποψηφίων και αποκλεισμοί «κατά το δοκούν» άλλων δημοσιογράφων. Βάση δημοσιευμάτων, οι περισσότερες παρατυπίες αφορούν στην επιλογή υποψηφίων με τη χρήση του 20% για την πρόσληψη 59 δημοσιογράφων στη σύνταξη και παραγωγή ειδήσεων και εκπομπών.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία φέρονται οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού και τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, να έβαλαν υποψηφίους χωρίς τα απαραίτητα προσόντα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει και σε ακυρότητα του διαγωνισμού.

Στο φάκελο υπάρχουν και δημοσιεύματα που αφορούν στην καταγγελλόμενη ανάμειξη του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, Αντ. Μακρυδημήτρη, στην υπόθεση των «αμαρτωλών» ΜΚΟ, οι οποίες ερευνώνται ήδη από τη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», στις 28.08.14, ο κ. Μακρυδημήτρης, διατέλεσε αντιπρόεδρος της υπό έλεγχο ΜΚΟ «Έργο Πολιτών» και το ονομά του «εξαφανίστηκε μυστηριωδώς για να αποφύγει τον δικαστικό έλεγχο».

Οι παραπάνω υποθέσεις αναμένεται να συσχετιστούν λόγω συνάφειας με την έρευνα που είναι ήδη σε εξέλιξη και βρίσκεται στα χέρια του 4ου πταισματοδίκη ο οποίος συλλέγει στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Μπαξεβάνη. Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί κακουργήματα ή πλημμελήματα σχετικά με πλαστά πιστοποιητικά που κατατέθηκαν από διαγωνιζόμενους με την έναρξη του επίμαχου διαγωνισμού.

Πηγή: Real.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…