ΒΔ

Βαγγέλης Δεληπέτρος

Στη χώρα του Πάτση

Υπήρχαν κάποιοι –και ήταν αρκετοί και όχι μόνο στη δεξιά- που ό,τι κι αν αποκάλυπτε το Documento βιάζονταν να το χαρακτηρίσουν υπερβολικό χωρίς στην πραγματικότητα να το εξετάσουν σοβαρά και να αξιολογήσουν τη σημασία του και τις συνέπειες της αποκάλυψης. 

image 13

Κάπως έτσι κατάφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εξοβελίσει από τη δημόσια συζήτηση τις «τρύπες» του Πόθεν Έσχες του και να ξεπεράσει, με τη βοήθεια των «ενσωματωμένων» ΜΜΕ σχεδόν αβρόχοις ποσίν ένα σωρό αβαρίες.

Τώρα βέβαια τα πράγματα δεν είναι έτσι και συνεχώς διευρύνεται ο αριθμός αυτών που αντιλαμβάνονται ότι εάν οι αποκαλύψεις του Documento είχαν αξιολογηθεί όπως θα έπρεπε πολλά θα είχαμε γλιτώσει. Οι δραστηριότητες λχ του πολιτικού αστέρα Ανδρέα Πάτση θα είχαν διακοπεί και ο ίδιος θα είχε πάρει την άγουσα για τα δικαστήρια.

Βασικό θέμα λοιπόν, άλλη μια φορά για εμάς, τα πεπραγμένα του βουλευτή Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας που ήταν… πτωχευμένος  όταν τον φώναζαν οι τραπεζίτες για να ενθυλακώσει τα 4 εκατομμυριάκια με τα οποία ως «καταλληλότερος» αγόρασε 60 και βάλε εκατομμύρια «κόκκινων δανείων». Αποκαλύπτουμε δηλαδή πώς το… φτωχό κοράκι που σε μια κανονική χώρα δεν θα έπρεπε κάν να συναγελάζεται με τραπεζίτες και πολιτικούς έγινε… αρχικόρακας προς μεγάλη ικανοποίηση των πολιτικών και οικονομικών παραγόντων που τον «έφτιαξαν» και οι οποίοι προφανώς είχαν βρει τον τρόπο να ωφελούνται από τις δραστηριότητές του.

Στη χώρα του… Πάτση βέβαια αυτό μπορεί να είναι ένα τεράστιο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο αλλά δυστυχώς δεν είναι το μόνο. Γιατί όποια πέτρα κι αν σηκώσουμε όλο και κάποιο συστημικό παράγοντα θα βρούμε να εμπλέκεται σε ματσακουλιές και το «επιτελικό κράτος» να σπεύδει να τον ξεμπλέξει. Όπως ο διπλωματικός υπάλληλος ο οποίος έχει παραπεμφθεί σε δίκη από τον Σεπτέμβριο του 2021 για την εμπλοκή του σε σκάνδαλο έκδοσης παράνομων θεωρήσεων εισόδου Σένγκεν από την ελληνική πρεσβεία στο Νέο Δελχί της Ινδίας την περίοδο 2004-06 και μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να υπηρετεί στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών καθώς το Πειθαρχικό Συμβούλιο τον απάλλαξε και η δίκην αναβλήθηκε.

Τα στοιχεία και για αυτή την υπόθεση, όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας αύριο την εφημερίδα, είναι πολλά, οπότε πολλές είναι και οι απορίες για το πώς και γιατί η έρευνα δεν προσχώρησε αναδίδοντας μια οσμή παραδικαστικού καθώς καταγγέλλονται επτά δικαστές και πέντε εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση με τις βίζες.

Ίσως η απάντηση τελικά να είναι απλή και να είναι η «άλλη» ιδιότητα του διπλωματικού υπαλλήλου, την οποία δήλωσε ο ίδιος στο δικαστήριο: Ότι είναι λογογράφος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!
Υπάρχουν και άλλα βέβαια, και σκάνδαλα και εξελίξεις και προβληματισμοί αλλά όσα είπαμε είναι αρκετά για ένα πρωί Σαββάτου. Τα υπόλοιπα… αύριο!

Να είστε καλά και να προσέχετε γιατί αυτοί δεν δίνουν δεκάρα για οποιονδήποτε εκτός από τους «κολλητούς» τους.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Πειραιάς

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Παρολίγο τραγωδία πήγε να συμβεί στο λιμάνι του Πειραιά με μια 70χρονη γυναίκα από τη…

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

4950603

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

«Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός…

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

kallianos copy 4

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

«Είναι στο αυτοκίνητο, κάνει βόλτες, δε μπορεί να ηρεμήσει, δεν τον χωράει ο τόπος. Δεν…

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

InCollage 20240425 140114310

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

«Θα ήθελα να μην αναφέρετε πάλι το όνομα ΤΕΜΠΗ ,δεν γνωρίζετε μην μιλάτε», τόνισε ο…