Newsroom

Newsroom

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ το «προληπτικό» κλείσιμο της Εθινικής Οδού

Εξηγήσεις για την απόφαση του υπουργού αρμόδιου για τη Δημόσια Τάξη, Μ. Χρυσοχοϊδη, να «κλείσει» την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας με πρόσχημα την κακοκαιρία, αλλά ουσιαστικά προκειμένου να προστατευθεί η κοινοπραξία που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία της, ζητούν με σχετική ερώτηση προς δύο αρμόδια υπουργεία 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του Νίκου Φίλου.

5244717 2

Όπως αναφέρει το κείμενο των 46 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: «Στο νόμο 4663/20 προβλέπεται σημαντικό πρόστιμο (ακόμη και της τάξης του 1 εκ. €) για την κοινοπραξία που διαχειρίζεται την εθνική οδό, εφόσον η κυκλοφορία της διακοπεί συνεπεία δυσμενών καιρικών φαινομένων για διάστημα μεγαλύτερο από μία ώρα. Κι αυτό γιατί θεωρείται αδιανόητο για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα να σταματά η λειτουργία του πιο νευραλγικού οδικού της άξονα. Την ίδια στιγμή είναι άκρως προκλητικό εταιρίες που εισπράττουν δισεκατομμύρια από τα διόδια, να μη διαθέτουν τα μέσα και το προσωπικό για τον αποχιονισμό και την εξασφάλιση των βασικών αξόνων της χώρας».

Και σημειώνει πως «με την απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη, η κοινοπραξία απαλλάχθηκε προληπτικά και προκαταβολικά από κάθε ευθύνη».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να μάθουν αν ελέγχονται τακτικά οι ιδιώτες που εκμεταλλεύονται τις εθνικές οδούς ως προς την υποχρέωσή τους να διαθέτουν διαρκώς τα κατάλληλα τεχνικά μέσα και το προσωπικό, ώστε οι κεντρικές αρτηρίες της χώρας να παραμένουν ανοιχτές σε κάθε περίπτωση. 

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός