Newsroom

Newsroom

Στην προεδρία των G20 η Γερμανία

Στο τιμόνι των 20 ισχυρότερων οικονομικά χωρών του κόσμου, της ομάδας G20, βρίσκεται από σήμερα η Γερμανία.

583fd5a81dc524d7408b4714

Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει σήμερα το γενικότερο αλλά και το ειδικότερο πλαίσιο που συνοδεύει την προεδρία της χώρας στην G20.

Σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung η ανάληψη της προεδρίας από το Βερολίνο έρχεται σε μία εποχή αβεβαιότητας κι ενώ η παγκόσμια ατζέντα των τελευταίων ετών έχει ανατραπεί.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: «Οι υποστηρικτές του ελεύθερου εμπορίου εκλείπουν, οι κυβερνήσεις θέλουν να καταργήσουν τα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, να υψώσουν τείχη για τους πρόσφυγες, να χαλαρώσουν την εποπτεία των τραπεζών και να μειώσουν τους φόρους για τις επιχειρήσεις, δημιουργώντας νέους φορολογικούς παραδείσους».

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η γερμανική προεδρία «φαντάζει ως πεδίο πειραματισμών μετά την απώλεια παραδοσιακών συμμάχων» ενώ ταυτόχρονα «η Μ. Βρετανία, από τους συνιδρυτές του G20, θέλει να εγκαταλείψει την Ε.Ε.. Το Λονδίνο είναι απασχολημένο με τον εαυτό του και δεν λογίζεται πλέον ως ισχυρός εταίρος. Και οι ΗΠΑ έχουν γίνει εντελώς απρόβλεπτες μετά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ».

«Στη Γαλλία, στην Ιταλία και στη Μ. Βρετανία δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις. Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με την Τουρκία. Η Ρωσία, αλλά και η Κίνα, δεν είναι αξιόπιστοι εταίροι. Η Ε.Ε. είναι μάλλον κενή περιεχομένου και πάντως όχι πρωταγωνιστής», προσθέτει η Süddeutsche Zeitung για να καταλήξει: «Αναδυόμενες αγορές όπως η Βραζιλία, η Νότια Αφρική και η Νότια Κορέα αντιμετωπίζουν σοβαρή κυβερνητική κρίση», ενώ «η Αργεντινή, η Αυστραλία, η Ινδία, η Ινδονησία, το Μεξικό και η Σαουδική Αραβία ασχολούνται με τα του οίκου τους, η Ιαπωνία και ο Καναδάς με τους πανίσχυρους γείτονές τους».

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…