Στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προσχωρεί η πρώην -πλέον- ανεξάρτητη βουλευτής, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία είχε εκλεγεί με το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων.

5a5cf4e61dc5245a598b456c

του Άγγελου Προβολισιάνου

Η κ. Μεγαλοοικονόμου έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό δηλώνοντας την πρόθεσή της για να ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρωθυπουργό να επικυρώνει την προσχώρηση με επιστολή του στον πρόεδο της Βουλής, Νίκο Βούτση. 

Η κ. Μεγαλοοικονόμου υπερψήφισε το πολυνομοσχέδιο αλλά και τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018, με τον κ. Τσίπρα να σχολιάζει το Δεκέμβριο στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ως ευπρόσδεκτη τη ψήφο της βουλευτού Β’ Πειραιά.

Η ένταξή της στο ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε και από την προεδρεύουσα, Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία ανέγνωσε την επιστολή της κ. Μεγαλοοικονόμου. «Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, σας δηλώνω τη βούλησή μου όπως προσχωρήσω ως συνεργαζόμενη βουλευτής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνεται στην επιστολή της κ. Μεγαλοοικονόμου προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός, αποδεχόμενος το αίτημα της βουλευτού Β’ Πειραιά, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, σημειώνοντας: 

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, σας ενημερώνω ότι από τούδε και εις το εξής, η βουλευτής Β’ Πειραιά κ. Μεγαλοοικονόμου εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ως συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής».

Σε αποκλειστική της δήλωση στο ΑΠΕ, η κ. Μεγαλοοικονόμου εξήγησε τους λόγους πουν την οδήγησαν σε αυτή την επιλογή.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ανέλαβε όταν η ελληνική οικονομία και κοινωνία αντιμετώπιζαν μεγάλες δυσκολίες τις μεγαλύτερες των τελευταίων δεκαετιών. Δεν είχε ευθύνες γι αυτό, ούτε ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνούσε τα τελευταία 40 χρόνια» ανέφερε και πρόσθεσε πως «τα τελευταία δυο χρόνια δεν έγιναν θαύματα ούτε περιμέναμε να γίνουν, όμως η εικόνα της χώρας αρχίζει να αλλάζει. Αυτό φαίνεται από την θετική αντίδραση των αγορών, όπου για πρώτη φορά βλέπουμε τα επιτόκια να έχουν φθάσει στα επίπεδα του 2006, πριν δηλαδή να μπούμε στην κρίση, διεθνώς αναγνωρίζεται ότι η χώρα είναι σταθερή και μπορούν να γίνουν επενδύσεις, και όλοι όσοι ήταν πριν εναντίον μας τώρα είναι υπέρ μας. Επέλεξα λοιπόν να συστρατευτώ σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια».

Εξηγώντας την θετική ψήφο της στο πολυνομοσχέδιο, η κ. Μεγαλοοικονόμου είπε ότι, η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα ήταν αναγκαία για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018. Επιπλέον, όπως είπε, ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνει, όπως η ολοκλήρωση του κτηματολογίου, έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια για το καλό της οικονομίας. Αναφορικά με τα οικογενειακά επιδόματα εκτίμησε, ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές απώλειες για τους δικαιούχους ενώ πρόσθεσε, ότι είπε και ο πρωθυπουργός, θα μπορούσαν να γίνουν διορθωτικές κινήσεις όπου απαιτείται μετά τον Αύγουστο του 2018.

Ερντογάν: Νευρίασε με ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου – «Μην κουνάς το κεφάλι σου» (video)

Καταγραφή 22

Ερντογάν: Νευρίασε με ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου – «Μην κουνάς το κεφάλι σου» (video)

Υποδείξεις σε Ισπανό δημοσιογράφο, μετά από ερώτηση του τελευταίου, έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ…

Κασσελάκης σε Πρετεντέρη: «Μη διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις μου» – Η σπόντα στη Τζίμα για τον Μητσοτάκη (video)

profile player 960x540 16

Κασσελάκης σε Πρετεντέρη: «Μη διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις μου» – Η σπόντα στη Τζίμα για τον Μητσοτάκη (video)

Έντονη διαφωνία με τον Γιάννη Πρετεντέρη είχε ο Στέφανος Κασσελάκης όταν ο δημοσιογράφος έκανε αναφορά…

Εφετείο Αθηνών: Δικαίωσε Πορτοσάλτε, Χιώτη και Παπαδόπουλο – Άκυρη η διαγραφή τους από την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν έκαναν απεργία

image 4

Εφετείο Αθηνών: Δικαίωσε Πορτοσάλτε, Χιώτη και Παπαδόπουλο – Άκυρη η διαγραφή τους από την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν έκαναν απεργία

Δικαιώθηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι από το εφετείο Αθηνών