Στην Ένωση Κεντρώων υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να απαιτήσει τη μείωση του χρέους στο Eurogroup

«Στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει την απαίτηση της για μείωση του χρέους» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, με τον συντάκτη της ανακοίνωσης να αγνοεί -μάλλον- πως αν δεν παραμετροποιηθούν τα μέτρα για το χρέος, τότε η ΕΚΤ δεν θα ανοίξει τη στρόφιγγα του QE.

57be97261dc52439738b4958

Η επεξήγηση για αυτή την ιδιάζουσα άποψη του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη είναι ότι «πρέπει να επιμείνουμε στο να μας δοθεί η δόση και μία ρητή δέσμευση για συμμετοχή της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση».

Σύμφωνα με την Ένωση Κεντρώων, «το χρέος έχει συμφωνηθεί να ρυθμιστεί τον Αύγουστο του 2018, υπό τον όρο να έχουν προχωρήσει σημαντικά οι μεταρρυθμίσεις και να υπάρχει μία στοιχειώδης ανάπτυξη. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος η ημερομηνία ρύθμισης του χρέους να πάει ακόμη παραπέρα, μετά τα όσα λάθη έχουν γίνει από την κυβέρνηση».

Για κάποιο λόγο, στο κόμμα της αντιπολίτευσης αγνοούν ή δεν έχουν ενημερωθεί πλήρως για το ότι ως προς το τεχνικό κομμάτι της συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση υπάρχει πλήρης σύγκλιση απόψεων. Αντιθέτως, «αγκάθι» παραμένει η παραμετροποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος αλλά και το δημοσιονομικό μονοπάτι αναφορικά με τα πλεονάσματα για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος. 

Οπότε, ζήτημα για την καταβολή της δόσης δεν προκύπτει. Ίσως, στην Ένωση Κεντρώων δεν έχουν αποσαφηνίσει το οικονομικό τραύμα που θα προκαλέσει στην Ελλάδα η διφορούμενη στάση του ΔΝΤ για τη συμμετοχή της ή μη στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως επίσης καλό θα ήταν να ξεδιαλύνουν ότι αν δεν υπάρχει συμφωνία για τη μεσοπρόθεσμη ρύθμιση του χρέους, τότε η ΕΚΤ δεν θα εντάξει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…