Στην Εξεταστική για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς, έχει κληθεί να καταθέσει σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Bουλής που διερευνά τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ.

57a2d87b1dc5243e1c8b4f1f

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη στην επιτροπή κατέθεσε ο επικεφαλής της «Πήγασος», Φώτης Μπόμπολας, ενώ την Τετάρτη ο εκδότης του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης, αν και προσήλθε στην επιτροπή, αποφασίστηκε να μην καταθέσει λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει και καθιστά αδύνατη την προφορική επικοινωνία του.

Την πρόταση να μην εξεταστεί ο Σταύρος Ψυχάρης έκανε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σωκράτης Φάμελλος. Την πρόταση υποστήριξαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ διαφώνησε η Χρυσή Αυγή.

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία, ο Σταύρος Ψυχάρης κλήθηκε για τα πρακτικά να δηλώσει τα προσωπικά του στοιχεία. Ο εκδότης φάνηκε πως αντιμετωπίζει εμφανή δυσκολία στην εκφορά του λόγου. Στη συνέχεια διαβάστηκε έγγραφη επιστολή του στην οποία εξηγούσε τους λόγους που αρχικώς είχε ζητήσει να μην προσέλθει στην Εξεταστική Επιτροπή αλλά μετέπειτα άλλαξε γνώμη.

Όπως έγραφε στην επιστολή του προς την Εξεταστική Επιτροπή ο Ψυχάρης, έχει «δαμάσει μια ήπια μορφή πάρκισον» ενώ έχει υποβληθεί και σε εγχείρηση καρδιάς στο πανεπιστήμιο της Κολούμπια.

Σύμφωνα με την επιστολή Ψυχάρη, ο ίδιος αποφάσισε να προσέλθει τελικά στην Εξεταστική Επιτροπή εξαιτίας των όσων γράφτηκαν στο διαδίκτυο. Μάλιστα έκανε λόγο για «ορυμαγδό σχολίων» που τον περιέγραφαν ως «μέλλοντα μακαρίτη» και ο ίδιος ήρθε τελικά «εις χάρη των απίστων Θωμάδων».

Βέβαια, ο εκδότης έκανε λόγο στην επιστολή του πως είχε ζητήσει να αναβληθεί η παρουσία του στην Εξεταστική, κάτι το οποίο όμως δεν είναι αληθές, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Σωκράτης Φάμελλος, καθώς δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο αίτημα (σ.σ για αναβολή της εξετάστης) από τον ίδιο τον Ψυχάρη.

Ο Ψυχάρης ξεκαθάρισε μέσω της επιστολής του ότι δεν προτίθεται να απαντήσει σε ερωτήσεις που θα αφορούν τη δανειοδότηση του ΔΟΛ, επικαλούμενος ποινική δίωξη εις βάρος του. Όπως είπε έχει ήδη καταθέσει ανωμοτί και είναι κατηγορούμενος. Σχετικά με τη δανειοδότηση του ΤΗΛΕΤΥΠΟΥ, είπε πως δεν πρόκειται να απαντήσει σε καμία ερώτηση για το περιεχόμενο της οποίας δεν το γνωρίζει ή δεν έχει χειριστεί προσωπικά την υπόθεση. Όπως είπε, μπορεί να απαντήσει εγγράφως για κάποια ζητήματα με τη βοήθεια ειδικών.

Kαλλιτέχνες και εργαζόμενοι ζητούν να μετονομαστεί σε οδό Ζακ Κωστόπουλου η Γλάδστωνος

6270168

Kαλλιτέχνες και εργαζόμενοι ζητούν να μετονομαστεί σε οδό Ζακ Κωστόπουλου η Γλάδστωνος

Η μετονομασία του δρόμου μας θα είναι ένα ελάχιστο συμβολικό αλλά και σημαντικό βήμα προς…