Στην αντεπίθεση ο πρωθυπουργός για τη Βασιλική Θάνου: "Στη ΝΔ μάλλον έχουν κοντή μνήμη"

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που επιχειρούν με κάθε τρόπο να προκαλέσουν Νέα Δημοκρατία, λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης και μερίδα του Τύπου, με αφορμή την τοποθέτηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου σε θέση συμβούλου του πρωθυπουργού, δίνει με ανακοίνωσή του το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα.

5964cc4f1dc5244e608b4855

Ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για ψεύδη, χυδαιολογίες και προσπάθεια σπίλωσης υπολήψεων από πλευράς Νέας Δημοκρατίας αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης στην προσπάθειά τους να υποστηρίξουν με ακόμα ένα ανόητο επιχείρημα το αφήγημά τους περί δήθεν παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, ψεύδονται, χυδαιολογούν και σπιλώνουν υπολήψεις».

«Τελευταία αφορμή» κατά τον Αλέξη Τσίπρα «αποτέλεσε η ανάληψη καθηκόντων της ε.τ. προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου αμισθί ως Προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, μετά τη συνταξιοδότησή της». Επειδή ο συντάκτης της ανακοίνωσης της ΝΔ, αναφέρει ο πρωθυπουργός «είτε έχει κοντή μνήμη είτε όψιμα μπήκε στην πολιτική, υπενθυμίζουμε, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είχε κανένα πρόβλημα όταν:

1. Ο Χαράλαμπος Αθανασίου παραιτήθηκε από εν ενεργεία Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου , προκειμένου να μπει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Ν.Δ. επί Αντώνη Σαμαρά και εν συνεχεία να αναλάβει χρέη υπουργού Δικαιοσύνης.

2. Ο πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος, ως εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός την περίοδο 1991-1993 ήταν σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος, και μετά έγινε Πρόεδρος του ΣτΕ! Σήμερα δε, ως συνταξιούχος τέως Πρόεδρος του ΣτΕ συνεχίζει να παρέχει τις νομικές του γνώσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

3. Ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, επίσης ως εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός, υπήρξε Νομικός Σύμβουλος της κυβέρνησης Σημίτη.

Το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα αναφέρει περαιτέρω ότι «σε αυτούς προστίθενται δεκάδες ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν διατελέσει υπουργοί, νομικοί σύμβουλοι σε υπουργεία και έχουν υπηρετήσει στα νομικά γραφεία της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στο γραφείο Πρωθυπουργού και στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης».

«Απαιτεί λοιπόν τουλάχιστον θράσος από τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη να εγκαλεί την κυβέρνηση για την ανάληψη καθηκόντων από την πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Αρείου Πάγου μετά τη συνταξιοδότησή της, αλλά και σαφή προσβολή προς τα πρόσωπα των δικαστικών λειτουργών που αποφασίζουν κατόπιν της λήξης της θητείας τους να εισφέρουν τις νομικές τους γνώσεις από θέσεις που εκείνοι επιλέγουν» καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε εκδώσει ανακοίνωση και αναφερόμενη στην τοποθέτηση της κ. Θάνου στη θέση συμβούλου του πρωθυπουργού, έκανε μεταξύ άλλων λόγο για «μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία» και για «σκοτεινά σχέδια» από πλευράς κυβέρνησης.

«Η ανάληψη των καθηκόντων της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα από την μέχρι πριν από μερικές ημέρες Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Θάνου, είναι μια μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία μας», ανέφερε αρχικά η Νέα Δημοκρατία και συμπλήρωνε ότι: «αποδεικνύεται έμπρακτα ότι για αυτήν την Κυβέρνηση δεν υφίσταται στην πράξη καμία έννοια διάκρισης των εξουσιών».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας κατέληγε δε ως εξής: «Οι κραυγές αγωνίας των δικαστών και των εισαγγελέων δεν συγκινούν την παρέα του Μαξίμου. Στην αγωνία τους να “εξυπηρετήσουν” και να “εξυπηρετηθούν” δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Η συνέχιση των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη δυναμιτίζει το ίδιο το δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας και αγγίζει πια τα όρια της θεσμικής εκτροπής. Η Νέα Δημοκρατία, όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν θα τους το επιτρέψουμε. Θα σταθούμε απέναντι στα σκοτεινά τους σχέδια».

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…