Newsroom

Newsroom

Στην αίθουσα του δικαστηρίου θα τα πουν Φασούλας και συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Για υπόθεση του 2010 και με μηνυτή τον τότε Δήμαρχο Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα, δικάζονται την Παρασκευή 26/5 και εν μέσω κινητοποιήσεων οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ

59258c1d1dc524cf2f8b457e

Την Παρασκευή (26/5), ο πρώην Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Θέμης Μπαλασόπουλος, και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας του 2010, θα βρεθούν και πάλι ενώπιον της Δικαιοσύνης, προκειμένου να εκδικαστούν για τη μήνυση που είχε καταθέσει ο κ. Φασούλας, για κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Μάρτιο του 2010.

Ενόψει της δίκης συνδικαλιστές προετοιμάζουν κινητοποιήση στις 10 το πρωί στα Δικαστήρια της Ευελπίδων και με ανακοίνωση τους, σημειώνουν:

«Η υπόθεση θα εκδικάζονταν στις 5 Απριλίου του 2017, αλλά αναβλήθηκε καθώς δεν παρέστη στο Δικαστήριο ούτε ο μηνυτής Π. Φασούλας, ούτε και ο νόμιμος εκπρόσωπος του Δήμου Πειραιά. Ο πρώην Πρόεδρος και τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα βρεθούν εκ νέου λοιπόν ενώπιον του Β’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, στο πλαίσιο της τακτικής τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της ποινικοποίησης των αγώνων τους.

Είναι προφανές πώς κάποιοι ενοχλούνται από την άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος των απεργιακών κινητοποιήσεων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων και προτιμούν ηγεσίες συμβιβασμένες και πειθήνιες, που θα είναι έρμαιο των διαθέσεων της εκάστοτε κυβέρνησης. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει αποδείξει ότι δεν εκβιάζεται και δεν πτοείται από τα συμφέροντα των ολίγων γιατί έχει τη στήριξη των πολλών. Των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. όλης της χώρας.

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΜΑΙΟΥ 2107, στις 10:00 το πρωί, ο πρώην Πρόεδρος και τα υπόλοιπα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του 2010 (Θέμης Μπαλασόπουλος, Βασίλης Πολυμερόπουλος, Γεώργιος Χαρίσης, Γεώργιος Καταχανάς, Θωμάς Καραγιαννάκης, Γιάννης Τσούνης, Νικόλαος Γερακάρης, Ηλέκτρα Πατσουράκη, Νικόλαος Τράκας, Σπυρίδων Πολυζώης και Γεώργιος Κούνας) θα δικαστούν γιατί «Στη Φυλή Αττικής, στις 6 και 7 Μαρτίου 2010, από κοινού ενεργώντας, δηλ. κατόπιν συναπόφασης, παράνομα εισήλθαν σε χώρο Δημοτικής υπηρεσίας και παρέμειναν στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας που τους χρησιμοποιεί, της οποίας τη θέληση δηλώνει ο νόμιμος εκπρόσωπος ή ο υπάλληλος της και προκάλεσαν διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας».

Πρόκειται για μια από τις πρώτες κινητοποιήσεις του κλάδου, τον Μάρτιο του 2010, την περίοδο εφαρμογής του Μνημονίου και της περικοπής των αποδοχών των εργαζομένων. Μετά από επτά (7) χρόνια κάποιοι επιμένουν πως οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πρέπει να βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου προφανώς, προς «γνώση και συμμόρφωση».

Πραγματικός στόχος όμως δεν είναι η συνδικαλιστική ηγεσία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., αλλά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους, καθώς αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, ότι επιχειρείται η καλλιέργεια κλίματος τρόμου μέσω της ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Γι’ αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη της στην Περιφέρεια Αττικής σε Συγκέντρωση Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΜΑΙΟΥ 2017, στις 10.00 το πρωί, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (Δεύτερο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών-Κτιριο 8-Αιθουσα 1-Ισόγειο) όπου θα δικάζεται η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Η απάντηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πως δεν εκβιαζόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενωμένοι μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει και η σημερινή συγκυβέρνηση που με την ψήφιση και εφαρμογή του 4ου μνημονίου διαλύει την Ελληνική Κοινωνία».

Πηγή: aftodioikisi.gr

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…