Στη "σέντρα" ο Ντάισελμπλουμ για το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων

Κοινοτική πηγή χαρακτήρισε «βιαστική» και «ανακριβή» την απόφαση του προέδρου του Eurogroup για πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων διευθέτησης του χρέους, αδειάζοντας επί της ουσίας τον Ντάισελμπλουμ. Η πηγή αυτή φέρεται πως είναι υπουργός Οικονομικών κράτους της Ευρωζώνης, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν είχε ενημερωθεί για την απόφαση του προέδρου του Εurogroup.

5721cad81dc5240d3b8b4bc6

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει το ΜΝΙ, ο διχασμός στις τάξεις των ευρωπαίων εταίρων αυξάνεται όσο κυλά ο χρόνος, έχοντας στο επίκεντρο τις αντιδράσεις των ευρωπαϊκών θεσμών για τα έκτακτα μέτρα στήριξης χαμηλοσυνταξιούχων και νησιωτών που εξήγγειλε ο Τσίπρα. 

«Μπορώ μόνο να πω ότι αφού δεν ενημερώθηκα για την απόφαση δεν είναι ομόφωνη» τονίζει υπουργός Οικονομικών της ευρωζώνης, θέμα που έθεσε και ο γάλλος υπουργός Μ.Σαπέν. Με τον τρόπο αυτό έριξε «βόμβα», ανάγοντας την πολιτική πράξη Ντάισελμπλουμ σε πρωτοβουλία άνευ προηγουμένου. 

«Πραγματικά δεν ξέρω πόσοι υπουργοί, αν κάποιος, είχε ενημερωθεί και πώς πάρθηκε η απόφαση. Μπορώ μόνο να πω ότι αφού δεν ενημερώθηκα για την απόφαση αυτή δεν είναι ομόφωνη» είπε χαρακτηριστικά ο υπ. Οικονομικών, ενώ σχολίασε περαιτέρω ότι αν δεν υπάρχει ομοφωνία στο Eurogroup για να προχωρήσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, τότε δεν υπάρχει ομοφωνία και για να «παγώσουν».

«Όλα γίνονται περίπλοκα χωρίς λόγο, οι εντάσεις αυξάνονται και οι αγορές έχουν στρέψει ξανά την προσοχή τους στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι καλό», κατέληξε.

Το tweet του ΜΝΙ:

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, Μ. Σαπέν, ο οποίος ξεκαθάρισε πως μόνο μέσω απόφασης του Eurogroup μπορούν να παγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα διευθέτησης του χρέους.

Άξιο αναφοράς δε πως ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup ανακοίνωσε το «πάγωμα» λίγες ώρες μετά το αίτημα του Βερολίνου για να ενημερωθεί αν τα έκτακτα μέτρα Τσίπρα είναι συμβατά με το πρόγραμμα. Το γεγονός αυτό συνδέεται από πολλούς με την πρωτοβουλία του Ντάισελμπλουμ, κάνοντας λόγο για ευθύτατη παρέμβαση Σόιμπλε.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…