Στη Νέα Δημοκρατία ο Φωτήλας: "Με τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη ενωνόμαστε οι Έλληνες και βγαίνουμε από την κρίση"

Στη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην του Ποταμιού, Ιάσονας Φωτήλας.

588742bf1dc5243e1d8b4b12

«Με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενωνόμαστε οι Έλληνες και βγαίνουμε από την κρίση» ανέφερε ο γαλάζιος πλέον βουλευτής, προσθέτοντας: «Με ιδιαίτερη τιμή και υψηλό αίσθημα ευθύνης συστρατεύομαι σήμερα με τη Ν.Δ και τον πρόεδρό μας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για να συμβάλλω κι εγώ στον αγώνα για την ανόρθωση του τόπου».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλωσόρισε τον Φωτήλα στο κόμμα και μετά το πέρας της συνάντησης, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, γνωστοποίησε ότι από σήμερα ο βουλευτής εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο του 2016, στο Ποτάμι, για ακόμη μια φορά είχαν εσωκομματικά προβλήματα. Αφορμή για τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν στάθηκε η δήλωση του Φωτήλα πως σκέφτεται να πάει στη ΝΔ τονίζοντας πως το Ποτάμι πρέπει να προχωρήσει σε συνεργασίες αν θέλει να επιβιώσει.

Ως αποτελέσματα της δήλωσης αυτής, ο επικεφαλής του Ποταμιού διέγραψε τον βουλευτή Αχαΐας.

Για την ένταξή του στη Νέα Δημοκρατία υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Φωτήλας δήλωσε ακόμη:

«Στις ερχόμενες εκλογές – οποτεδήποτε κι αν αυτές προκηρυχθούν – θα πρέπει να ηττηθεί η οικτρή πολιτική του κ. Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το πραγματικό δίλημμα θα είναι ξεκάθαρο: Συνέχιση του λαϊκισμού και της οπισθοδρόμησης ή νέα κυβέρνηση με μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη και την οριστική έξοδο από την κρίση;

Η ΝΔ, η ιστορική παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, υπήρξε και συνεχίζει να αποτελεί τον βασικό συντελεστή της ευρωπαϊκής – δημοκρατικής πορείας της χώρας μας. Είναι η δύναμη που εγγυάται σήμερα την εθνική ενότητα στη βάση της αλήθειας σε αντίθεση με τον διχασμό των πολιτών που συστηματικά καλλιεργούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα δεν υπάρχει πολυτέλεια για μοναχικές πορείες. Απαιτείται κοινή συστράτευση ευρύτερων μεταρρυθμιστικών δυνάμεων. Από τη μεριά μου θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια και θα ανταποκριθώ στα αυξημένα καθήκοντα και υποχρεώσεις της νέας περιόδου.

Ευχαριστώ θερμά τη ΝΔ και τον πρόεδρό της κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν».

Πλέον η ΝΔ έχει 76 βουλευτές και οι ανεξάρτητοι περιορίζονται στους πέντε.