Στη Μυτιλήνη ο Ιερώνυμος – Το βράδυ φτάνει ο Πατριάρχης, αύριο ο Πάπας

Στη Μυτιλήνη έφθασε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο πρώτος από τους τρεις Ιεράρχες που θα βρεθούν σήμερα και αύριο στη Λέσβο σε μια προσπάθεια στήριξης των δοκιμαζόμενων προσφύγων, αλλά και των δοκιμαζόμενων τοπικών κοινωνιών. Θα ακολουθήσουν οι αφίξεις, σήμερα το βράδυ, του Οικουμενικού Πατριάρχη και αύριο το πρωί του Πάπα Φραγκίσκου.

NewsRoom 15/04/2016 | 12:01

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, σε μια πρώτη δήλωσή του, ευχήθηκε να ευοδωθεί η πρωτοβουλία που αναλήφθηκε. «Στόχος μας» είπε «είναι, το πρόβλημα που έχουμε να το διεθνοποιήσουμε. Να δείξουμε πως δεν είναι πρόβλημα μόνο των Ελλήνων, ή ακόμα και μόνο των Ευρωπαίων, αλλά όλης της ανθρωπότητας».

Σήμερα το μεσημέρι, ο αρχιεπίσκοπος θα κινηθεί προς τη Μονή του Αγίου Ραφαήλ και το απόγευμα θα μεταβεί στην Καλλονή. Εκεί θα τελέσει τρισάγιο στον τάφο του π. Στρατή Δήμου, γνωστού ως «παπα Στρατή», ο οποίος πέθανε πρόσφατα και ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στην περίθαλψη προσφύγων αλλά και ντόπιων που το είχαν ανάγκη. Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του κοινωνικού παντοπωλείου «Αποστολή του παπα Στρατή», πάντα στην Καλλονή.

Από την Καλλονή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα κατευθυνθεί προς την Αγιάσο, όπου θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στον ναό της Παναγίας.

Στο μεταξύ, στις 8 περίπου το βράδυ, προερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη, θα φθάσει στη Μυτιλήνη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στο αεροδρόμιο εκ μέρους της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας τον Πατριάρχη θα υποδεχθεί ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος.

Ο Πάπας αναμένεται να φτάσει στη Μυτιλήνη στις 10.15 αύριο το πρωί με απευθείας πτήση από τη Ρώμη.