Newsroom

Newsroom

Στη μνήμη του Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη η φετινή πρώτη Παναεροπορική Εθελοντική Αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει η Πολεμική Αεροπορία στη μνήμη του Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη ο οποίος έχασε τη ζωή του το 2006 έπειτα θερμό επεισόδιο ελληνικών με τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

591ebfbc1dc524244f8b4569

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 19 έως και την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, διοργανώνεται Παναεροπορική Εθελοντική Αιμοδοσία σε όλες τις Μονάδες και τις Υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και αναγνωρίζοντας ότι η προσφορά αίματος αποτελεί ουσιαστικά έμπρακτη προσφορά ζωής προς τον συνάνθρωπο.

Πέραν της αιμοδοσίας, θα πραγματοποιηθούν σχετικές ομιλίες για τα αποτελέσματα αυτής και την κοινωνική προσφορά του εθελοντή αιμοδότη.

Η φετινή πρώτη Παναεροπορική Εθελοντική Αιμοδοσία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη, με το μήνυμα «Προσφέρω αίμα, δηλώνω παρών».


Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης

Ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης ήταν Σμηναγός της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας που σκοτώθηκε στις 23 Μαΐου 2006 έπειτα από θερμό επεισόδιο ελληνικών με τουρκικά μαχητικά, το αεροσκάφος του Κωνσταντίνου Ηλιάκη κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16.

Ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2006, στην καθιερωμένη τελετή απονομής μεταλλίων και βραβείων από την Ακαδημία Αθηνών, του απονεμήθηκε το αργυρό μετάλλιο αρετής και αυτοθυσίας.

Στις 20 Μαΐου 2007 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του, στην οδό Ακρωτηρίου στη περιοχή Άγιος Ματθαίος Χανίων. Η χάλκινη προτομή του πιλότου κλάπηκε από αγνώστους στις 2 Δεκεμβρίου 2012 και τελικά βρέθηκε εγκαταλελειμμένη την επόμενη ημέρα σε κοντινή περιοχή.