Newsroom

Newsroom

Στη φυλακή ο τ. βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου

Ποινή φυλάκισης τρεισήμισι χρόνων επέβαλε το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στον τέως βοηθό Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου Ρίκκο Ερωτοκρίτου ο οποίος βρέθηκε ένοχος για διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας και άλλα αδικήματα.

58b6c2471dc52404308b459f

Ο Ερωτοκρίτου θα οδηγηθεί στις φυλακές μαζί με τον δικηγόρο Παναγιώτη Νεοκλέους ο οποίος καταδικάστηκε επίσης σε 3,5 χρόνια φυλάκισης.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενος ήταν και ο δικηγόρος Ανδρέας Κυπρίζογλου ο οποίος καταδικάστηκε σε 1,5 χρόνο φυλάκισης με αναστολή και το Δικηγορικό Γραφείο «Ανδρέα Νεοκλέους» στο οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 70.000 ευρώ.

Η υπόθεση αφορούσε συνωμοσία μεταξύ του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα με τον δικηγόρο Παναγιώτη Νεοκλέους, ώστε ο δεύτερος να μην παρουσιαστεί σε υπόθεση αγωγής που είχε κάνει ο Ερωτοκρίτου απαιτώντας συμψηφισμό δανείων και καταθέσεων που κουρεύτηκαν στην Λαϊκή Τράπεζα, ύψους 520.000 ευρώ.

Ο Νεοκλέους εκπροσωπούσε τη Λαϊκή Τράπεζα και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ώστε να εκδοθεί απόφαση υπέρ του τέως βοηθού του Γενικού Εισαγγελέα. Ως αντάλλαγμα ο Ερωτοκρίτου, με την ιδιότητα του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα άσκησε ποινικές διώξεις σε Ρώσους αντίδικους πελατών του δικηγορικού γραφείου Νεοκλέους, για υπόθεση καταπιστεύματος πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου πριν διοριστεί Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας από τον Νίκο Αναστασιάδη, υπήρξε για πολλά χρόνια βουλευτής.

Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του Κακουργιοδικείου εξέδωσε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ο οποίος χαρακτηρίζει την φυλάκισή του ως την ολοκλήρωση του «προαναγγελθέντος θανάτου» του, η οποία όπως σημειώνει οργανώθηκε από το 2015 από το «παραθεσμικό κύκλωμα της πρωτεύουσας» το οποίο θέλει να άρχει με διαβρωτικό τρόπο πάνω και μέσα σε κάθε αρχή και εξουσία, χειραγωγώντας την. Ιθύνων νους του συστήματος συμπληρώνει, είναι κάποιοι οι οποίοι φορούν «θεσμικά κοστούμια».

Ο κ. Ερωτοκρίτου δηλώνει ότι θα αποταθεί σε άλλα Δικαστήρια εντός και εκτός Κύπρου, θεωρώντας βέβαιο ότι η κοινωνία, ξέρει την αλήθεια και σε ποια πλευρά βρίσκεται το δίκαιο.

Ως αδικαιολόγητα λανθασμένες χαρακτηρίζει τις ποινές που επιβλήθηκαν από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στους ενόχους στην υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου, το δικηγορικό γραφείο Ανδρέα Νεοκλέους.

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο, αναφέρει στην πρώτη του αντίδραση μετά την ανακοίνωση των ποινών, πως θα αποταθεί στο Εφετείο για ανατροπή της απόφασης, κάνοντας λόγο για εξόφθαλμη αδικία και παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…