Στη Βουλή τα ρουσφέτια του Άδωνη

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, Αντώνης Μπαλωμενάκης ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι έφτασε στη Βουλή η δικογραφία που αφορά τον Άδωνη Γεωργιάδη και στοιχειοθετεί «δύο διακεκριμένα αδικήματα» του πρώην υπουργού Υγείας.

NewsRoom 27/06/2017 | 13:36

Το πρώτο σχετίζεται με τους 23 διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ (ή μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ στο γραφείο του). 

«Φέρονται να είναι από το στενό περιβάλλον του τότε υπουργού Υγείας και ανάμεσα στους 23 υπάρχει και ένας δημοσιογράφος» είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής, με τις κακές γλώσσες να λένε πως πρόκειται για δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ. 

Επ’ αυτού, ο κ. Μπαλωμενάκης πρόσθεσε πως υπάρχει ένα θολό σημείο σχετικά με την προέλευση των χρημάτων για τους μισθούς των 23 διορισμένων , λέγοντας χαρακτηριστικά πως ενδέχεται να πληρώνονταν είτε από το ΚΕΕΛΠΝΟ, είτε από χορηγίες μεγάλων εταιριών. 

Το δεύτερο έχει να κάνει με τη διαφημιστική δαπάνη που δόθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε εταιρία, στο μετοχολόγιο της οποίας υπάρχει εταιρία συμφερόντων του αντιπροέδρου της ΝΔ. Πρόκειται για ποσό ύψους 93.000 ευρώ, με τον Άδωνη Γεωργιάδη να πρέπει να αποσαφηνίσει αν όντως συμμετείχε στην εταιρία και αν η εμπλοκή του ωφέλησε την ανάδοχο εταιρία. 

Υπενθυμίζεται ότι όλα αυτά ήρθαν στη δημοσιότητα ύστερα από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento. 

Διαβάστε σχετικά: Βαλίτσες με χρήμα, ρουσφέτια και στο βάθος... κοριοί!, του Κώστα Βαξεβάνη