Στη Βουλή οι απειλές κατά του Κώστα Βαξεβάνη, από ποινικούς που συνομιλούσαν με Αυγενάκη

Ερώτηση και για τις απειλές από την εγκληματική οργάνωση των «σκουπιδιών» της Ηλείας.

5a032a001dc524f94c8b456e 1

Γράφει ο Μάκης Νοδάρος

Στη Βουλή έφτασαν οι απειλές κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη που καταγράφηκαν νόμιμα από τον κοριό της ΕΛ.ΑΣ στα πλαίσια της δικαστικής έρευνας για τους ποινικούς που –όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Documentο– συνομιλούσαν μεταξύ άλλων με τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη και τον μητροπολίτη Δωρόθεο.

Την ερώτηση (Α.Π. 1522/27-11-17) κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και σε αυτή περιλαμβάνονται εκτός της άνω υπόθεσης και οι απειλές που είχαν δεχθεί οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης και Μάκης Νοδάρος από την εγκληματική ομάδα που διαχειριζόταν τα απορρίμματα στην Ηλεία .

«Οι πετυχημένοι της εγκληματικής επιχειρηματικότητας έχουν σχέση και με άλλους αρίστους του πολιτικού συστήματος με τους οποίους συζητούν. Βλέπεις όλη αυτήν τη διαπλοκή με το κοινό έγκλημα και τους ανθρώπους του, που συμπεριφέρονται σαν εταίροι και πολιτικοί ταγοί και αναρωτιέσαι αν αυτό εννοούν ως νόμο και τάξη. Την όσμωση με τη εγκληματικότητα που τους εξυπηρετεί και τη βρομιά που τους επιτρέπει να επιβάλλονται.» – αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος και προσθέτει:

«Η υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Αυγενάκη αποκαλύπτει και μια άλλη πλευρά της υποκρισίας. Για τους ίδιους τους ανθρώπους του νόμου και της τάξης. Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης πρόσφατα ήταν η δεύτερη φορά στην καριέρα του που διαβάζοντας δικογραφία για έρευνα που πραγματοποιούσε, ανακάλυψε πως υπάρχουν συνακροάσεις στις οποίες αναφέρεται το όνομά του. Ειδικότερα, υποστηρίζει:

«Κάποιοι άνθρωποι του υποκόσμου, συνομιλίες των οποίων υπέκλεπτε η αστυνομία, υπόσχονται πως θα με εξοντώσουν, θα με εξαφανίσουν, θα μου δώσουν εν πάση περιπτώσει να καταλάβω.Την πρώτη φορά ήταν τον Νοέμβριο του 2014, που διαβάζοντας δικογραφία που είχε σχηματιστεί, για μια υπόθεση που είχαμε αποκαλύψει με τον συνάδελφο Μάκη Νοδάρο (αφορούσε τον εργολάβο Θόδωρο Καράμπελα που εκμεταλλευόταν τα σκουπίδια στον νομό Ηλείας), βρήκαμε τα ονόματά μας φαρδιά πλατιά στις απομαγνητοφωνήσεις των συνακροάσεων. Αυτοί που είχαν αποκαλυφθεί και συλληφθεί εξαιτίας των ρεπορτάζ, μιλώντας μέσα από τις φυλακές, περιέγραψαν πώς θα μας «τακτοποιήσουν». Για τον Μάκη Νοδάρο είχαν επιλέξει μάλιστα πνιγμό. Και σε αυτή την υπόθεση οι συνομιλητές ομολογούσαν ότι έχουν διασυνδέσεις με το γραφείο του προέδρου της ΝΔ και (οποία δεύτερη σύμπτωση) με ανθρώπους στη Δικαιοσύνη.»

« Ο δημοσιογράφος κλείνει το σημείωμα του με τις εξής σοβαρότατες καταγγελίες: Δύο φορές, αστυνομικοί που απομαγνητοφώνησαν τις συνομιλίες, άλλοι που έκαναν την προανάκριση και οι εισαγγελείς που άσκησαν τις διώξεις, διαπίστωσαν σχεδιασμό για κάποιο έγκλημα, αλλά δεν αισθάνθηκαν την παραμικρή ανάγκη να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους πως κάποιοι τους είχαν στο στόχαστρο. Πως ίσως να κινδυνεύουν ή έτσι τουλάχιστον ήθελαν να λένε κάποιοι. Ο νόμος και η τάξη σε όλο τους το μεγαλείο.»

Ο κ. Νικολόπουλος ερωτά τον Υπουργό Δικαιοσύνης – Διαφάνειας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή :

1. Ποια είναι αυτά τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και ποιοι είναι αυτοί οι δικαστικοί λειτουργοί που απομαγνητοφώνησαν τις συνομιλίες, που έκαναν την προανάκριση, οι εισαγγελείς που άσκησαν τις διώξεις, διαπίστωσαν σχεδιασμό για κάποιο έγκλημα, αλλά δεν αισθάνθηκαν την παραμικρή ανάγκη να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους πως κάποιοι τους είχαν στο στόχαστρο και ακόμα γιατί ποτέ δεν ερεύνησε η ΕΛ.ΑΣ. τους λόγους για τους οποίους απειλείται η ζωή των δύο δημοσιογράφων;

2. Θα ζητήσετε να διαταχθεί ΕΔΕ, να γίνουν όλες οι σχετικές και επιβαλλόμενες έρευνες και επιθεωρήσεις και θα πείτε ποιο το αποτέλεσμα της έρευνας και γιατί δεν έχουν ερευνηθεί οι νομίμως υποκλαπείσες συνομιλίες ατόμων του υποκόσμου αλλά και ποιοι (αν) ευθύνονται από τους δημόσιους λειτουργούς και ποιοι κρύβονται πίσω από τους επίορκους δικαστές και αστυνομικούς;

Πηγή: apokalypseis.com

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…