Στερνή μου γνώση…

Το θέμα δεν είναι μόνο ότι προσλαμβάνει ο Χαρδαλιάς 28 μετακλητούς επειδή έχει κι αυτός κόσμο να ταΐσει. Ούτε, αν θέλετε, ότι η κυβέρνηση έχει από την πρώτη μέρα κάνει χιλιάδες προσλήψεις μετακλητών επειδή έτσι βολεύονται και εντέλλονται ο Μητσοτάκης και ο Γεραπετρίτης.  

texture 3319946 1920

Ούτε ακόμα ότι μειώνουν τα κριτήρια και αυξάνουν τους μισθούς για τους επιτελείς του επιτελικού κράτους. Είναι και ότι μας δουλεύουν.

Μας αντιμετωπίζουν ως βλάκες και ηλίθιους από πάνω. Διότι ποιο είναι το επιχείρημα του Χαρδαλιά; Η ανθρώπινη ζωή!

Ανοίγουν στους δικούς τους τον κρατικό κορβανά για να σώσουν τις ζωές των άλλων. Αυτό μας κοπανάνε.

Η ανθρώπινη ζωή δεν είναι βέβαια πρώτη φορά που χρησιμοποιείται από τη Δεξιά ως αξία χρήσης – και κατάχρησης… Το είδαμε το έργο να παίζεται με τους ίδιους πρωταγωνιστές ουκ ολίγες φορές.

Εν ονόματι της ανθρώπινης ζωής έγιναν οι κομπίνες των βάουτσερ, των απευθείας αναθέσεων, του υγειονομικού υλικού που κοστολογείται είκοσι φορές πάνω, των μυστικών κονδυλίων. Και προσλήψεις, προσλήψεις, προσλήψεις που περνάνε πάνω από το ΑΣΕΠ.

Τόσο πάνω, που μερικές φορές δεν τις παίρνουμε χαμπάρι, παρά μόνο όταν ακούσουμε το φτερούγισμα του χρήματος. Μπορείς να το πεις κι έτσι: η Ν.Δ. φροντίζει να τακτοποιεί τις ζωές των δικών της παιδιών για να σώσει τις ζωές των παιδιών του λαού.

Καθόλου άσχημα από την άποψη της συνέπειας αν το καλοσκεφτείτε. Έτσι βόλευαν πάντα, έτσι βολεύουν και τώρα. Δικό τους ήταν το κράτος, δικό τους είναι και τώρα.

Συνεπέστατοι. Μα οι θεσμοί, η νομιμότητα, η διαφάνεια, το ΑΣΕΠ, η αξιοκρατία, οι δημοκρατικοί κανόνες γίνονται σούργελο, φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας φωνάζει. Ποιος τον ακούει πίσω από τα ηχοπετάσματα της ενημέρωσής μας;

Πίσω από το τείχος των βαρόνων που κάνουν τους μετακλητούς παράκλητους και τον Χαρδαλιά Αϊ-Λια; Πίσω από λίστες και πλύστες;

Αλλά υπάρχει και το ακόμα χειρότερο: πού βρήκαν τα λεφτά που μοιράζουν και μοιράζονται; Πού; Τους τα άφησαν οι προηγούμενοι!

Τα μάζεψαν με θυσίες του λαού βεβαίως. «Μαξιλάρι» για μια δύσκολη στιγμή βεβαίως. Ορίστε λοιπόν. Δεν είναι δύσκολη στιγμή για τόσες χιλιάδες μητσοτάρχες και μητσοταρχίδες που περίμεναν χρόνια και χρόνια για να βελτιώσουν τη ζωή τους; Για μας μένει ένα: στερνή μου γνώση…

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…