Στενός συνεργάτης του υφυπουργού Εσωτερικών, απότακτος αστυνομικός με καταδικαστική απόφαση σε βάρος του

Σοβαρά ερωτήματα γεννώνται αναφορικά με το πως ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, επέλεξε να έχει στενό συνεργάτη έναν απότακτο αστυνομικό, σε βάρος του οποίου φέρεται να υπάρχει καταδικαστική απόφαση.  

w01 213835livaniosaftodioikisi

Απότακτος αστυνομικός,με καταδικαστική απόφαση, φέρεται να είναι στενός συνεργάτης του υφυπουργού Εσωτερικών, Θόδωρου Λιβάνιου. Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, το ίδιο άτομο παρουσιάζεται σε δημόσια έγγραφα άλλοτε ως νομικός σύμβουλος και άλλοτε ως ειδικός σύμβουλος του υπουργείου, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως,  δεν υπάρχει πουθενά το ΦΕΚ διορισμού του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πρόκειται για τον 39χρονο πρώην ανθυπαστυνόμο Θεοδόσιο Μούγιο, που από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της Ν.Δ. βρέθηκε στο πλευρό του Θόδωρου Λιβάνιου σε σημαντικά θέματα διαχείρισης του υπουργείου. Μάλιστα ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει διατελέσει σε αρκετές ιδιαίτερα κρίσιμες θέσεις και ειδικότερα ως αναπληρωματικό μέλος στην επιτροπή αξιολόγησης που θα εισηγείται στο υπουργείο Εσωτερικών ποια έργα θα λαμβάνουν ή όχι έγκριση για το πρόγραμμα τοπικής αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης» στο οποίο έχει θέση ως «εμπειρογνώμονας στη διαχείριση και εκτέλεση αναπτυξιακών προγραμμάτων».

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι ο ίδιος εμφανίζεται ως «νομικός σύμβουλος» στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και άλλα επείγοντα ζητήματα» και ως «ειδικός σύμβουλος» στο νομοσχέδιο «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής στελεχών στον δημόσιο τομέα, οργανωτικές διατάξεις Υπουργείου Εσωτερικών και διατάξεις για την αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ».

Αναζητώντας το ΦΕΚ διορισμού του σε θέση στο υπουργείο η εφημερίδα διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στον ιστότοπο της «Διαύγειας». Το μοναδικό ΦΕΚ που περιλαμβάνει το όνομα του κ. Μούγιου είναι εκείνο της 30ής Δεκεμβρίου 2016, με αριθμό φύλλου 1.385, στο οποίο διαβάζουμε τα εξής:

«Με την υπ. αριθμ. 263676/6/3-ξβ’ από 28.12.2016 απόφαση του προϊσταμένου κλάδου διοικητικής υποστήριξης και ανθρώπινου δυναμικού αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας που εκδόθηκε σύμφωνα με την διάταξη της παραγράφου 3, περιπτ. α’ του άρθρου 54 του π.δ. 120/2008 σε συνδυασμό με την 7004/5/17 από 6.4.2015 απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αποτάσσεται από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ο Ανθυπαστυνόμος (263676) Μούγιος Θεοδόσιος του Θεοδώρου και της Κωνσταντίνας {…} κατόπιν της υπ’ αριθμ. 60β/2016 ΑΠΌ 18.10.2016 τελεσίδικης απόφασης (πρακτικού) του Δευτεροβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου Αξιωματικών Αθηνών, με την οποία αποφασίστηκε ότι πρέπει να επιβληθεί σ’ αυτόν η ανωτέρω ποινή, για παράβαση του άρθρου 10, παρ. 1, εδαφ. η, ιβ και ιγ του π.δ. 120/2008. (Αριθμός βεβαίωσης διαγραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 1256512811 από 24.12.2016)».

Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Εξηγήσεις από τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, αναφορικά με στενό του συνεργάτη, ο οποίος είναι απότακτος αστυνομικός σε βάρος του οποίου φέρεται να υπάρχει καταδικαστική απόφαση, ενώ ο διορισμός του δεν υπάρχει σε ΦΕΚ, ζητά ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

 

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιλογές αμφιλεγόμενων προσώπων από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη σε σημαντικές θέσεις ευθύνης προκαλούν εύλογα ερωτηματικά και απορίες», αναφέρει ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Ζαχαριάδης στην ανακοίνωση του με την οποία ζητά εξηγήσεις από τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, σχετικά με στενό του συνεργάτη για τον οποίο εκκρεμούν ερωτηματικά αναφορικά με την πρόσληψή του, καθώς σε βάρος του φέρεται να υπάρχει καταδικαστική απόφαση, ενώ έχει τιμωρηθεί με απόταξη από την Ελληνική Αστυνομία. Τις αποκαλύψεις έκανε η «Εφημερίδα των Συντακτών».
Όπως αναφέρει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για στενό συνεργάτη του υφυπουργού Εσωτερικών, ο οποίος έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη στο παρελθόν, φέρεται να έχει εις βάρος του καταδικαστική απόφαση και έχει τιμωρηθεί με απόταξη από την Ελληνική Αστυνομία».

Επίσης προσθέτει πως «ο εν λόγω μάλιστα συνεργάτης του κ. Λιβάνιου δραστηριοποιείται σε σημαντικά θέματα διαχείρισης του υπουργείου Εσωτερικών και εμφανίζεται άλλοτε ως νομικός και άλλοτε ως ειδικός σύμβουλος, χωρίς παράλληλα να υπάρχει πουθενά το ΦΕΚ διορισμού».

Ακόμα ο Κ. Ζαχαριάδης σημειώνει ότι «για μία ακόμα φορά, η κυβέρνηση καλείται δια μέσω του αρμόδιου υπουργού να ξεκαθαρίσει τι συμβαίνει με αυτή την υπόθεση και να δώσει πειστικές απαντήσεις σε τρία απλά ερωτήματα:

Με ποια ακριβώς ιδιότητα βρίσκεται ο συγκεκριμένος άνθρωπος στο γραφείο του υφυπουργού Εσωτερικών και ποιοι ήταν οι λόγοι της απόταξής του από την ΕΛ.ΑΣ.;
Βάση ποιας εμπειρίας κρίθηκε από την κυβέρνηση ως εμπειρογνώμονας στη διαχείριση άκρως σοβαρών ζητημάτων όπως η διαχείριση και εκτέλεση αναπτυξιακών προγραμμάτων;
Για ποιο λόγο δεν υπάρχει το ΦΕΚ του διορισμού;»

Τέλος σε δεικτικό ύφος ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζει: «φαίνεται τελικά πως στο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, του κ. Θεοδωρικάκου, του κ. Λιβάνιου η εξαπάτηση και η fake αριστεία αποτελούν κάποιου είδους προσόν που εκτιμάται ιδιαιτέρως. Οι πολίτες βλέπουν, ξέρουν, παρακολουθούν και ζητούν απαντήσεις».
 

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…