Newsroom

Newsroom

Το STEMpowering Youth του Ιδρύματος Vodafone φέρνει τους μαθητές κοντά στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες

Τα μαθήματα του προγράμματος STEMpowering Youth ξεκίνησαν για 3η χρονιά με ανανεωμένη ύλη, που φέρνει τους μαθητές σε επαφή με σύγχρονες τεχνολογίες, δημιουργώντας μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία. Μέσα από augmented & virtual reality εφαρμογές οι μαθητές μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τεχνολογικά εργαλεία και εμπνέονται ώστε να κάνουν τις ιδέες τους, πράξη. Φέτος, εκτός από το ανανεωμένο curriculum, που εστιάζει στις εκθετικές τεχνολογίες, το Ίδρυμα Vodafone διευρύνει και τις περιοχές δράσης του προγράμματος με μαθήματα STEM σε σχολεία των νησιών του Ιονίου, ενώ  συνεχίζει τους κύκλους εξωσχολικών μαθημάτων σε περιοχές της Κρήτης, των Δωδεκανήσων, των νησιών του Β.Α. Αιγαίου και της Θράκης.

Ίδρυμα Vodafone Stem

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα διδάσκονται μηχανική, προγραμματισμό, φυσική και αστρονομία με διαδραστική μέθοδο και βιωματική συνεργασία σε ομάδες, ενώ παράλληλα εκπαιδεύονται, ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για την ανάπτυξη mobile εφαρμογών. Τα εργαστήρια της φετινής χρονιάς εστιάζουν στην επίλυση προβλημάτων με την αξιοποίηση τεχνολογιών  IOT (Internet of Things)  και τη χρήση Arduino Sensors, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές  να αναπτύξουν τις δικές τους μηχανικές κατασκευές.

Το STEMpowering Youth είναι ένα εξωσχολικό πρόγραμμα εκπαίδευσης STEM (Επιστήμη – Τεχνολογία – Μηχανική – Μαθηματικά), που υλοποιείται από το Ίδρυμα Vodafone σε συνεργασία με τον MKO SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία και την Ελληνογερμανική Αγωγή. Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε 3 πυλώνες: τα Eξωσχολικά δίμηνα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια STEM, τα Εκπαιδευτικά Πακέτα STEM για τον εμπλουτισμό των σχολικών μαθημάτων Θετικών Επιστημών και το Μobile εκπαιδευτικό παιχνίδι “The Moondiver Xperience”, που φέρνει τις βασικές αρχές της αστρονομίας στη διάθεση των μαθητών αλλά και όλων όσων θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και την απασχόληση τους με αυτόν τον τομέα.

Η Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς Vodafone Ελλάδας, δήλωσε: «Το πρόγραμμα STEMpowering Youth ξεκίνησε πιλοτικά το 2017, και ήδη είναι μία από τις βασικές δράσεις του Ιδρύματος Vodafone που φέρνει τις σύγχρονες τεχνολογικές και εκπαιδευτικές τάσεις σε εκπαιδευτικούς και μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Φέτος, μέσα από τα εξωσχολικά εργαστήρια, τα εκπαιδευτικά πακέτα, αλλά και το mobile game υπολογίζουμε ότι από το πρόγραμμα θα επωφεληθούν περισσότεροι από 10.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα καθώς θα έρθουν σε επαφή με την STEM εκπαίδευση και τον τρόπο σκέψης αλλά και τις δεξιότητες που αυτή καλλιεργεί ».

Ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία, συμπλήρωσε: «Καθώς το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEMpowering Youth συνεχίζεται δεν θα μπορούσε να μην προσαρμόζεται στα δεδομένα και τις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης, καθώς απώτερος στόχος του είναι να προετοιμάσει και να εισάγει τους μαθητές στις νέες δεξιότητες αλλά και στα επαγγέλματα του μέλλοντος».

Σχετικά με το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα

Εδώ και 27 χρόνια, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και τη φράση “Connecting for Good” να συνοψίζει τη φιλοσοφία του, το Ίδρυμα Vodafone συνδέει την κοινωνική συνεισφορά  με τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών.

Στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Vodafone δραστηριοποιείται από το 2002, υποστηρίζοντας δράσεις και προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης και της Κοινωνίας. Στα 16 χρόνια δραστηριοποίησής του, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 84 φορείς και οργανισμούς, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο έχει ωφελήσει περισσότερους από 754.000 πολίτες.

Τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο, είναι: το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, το Πρόγραμμα STEMpowering Youth στην περιφέρεια, το Επίκεντρο της ActionAid, τα προγράμματα Instant Network & Instant Classroom για την υποστήριξη ανθρωπιστικών κρίσεων και το πρόγραμμα World of Difference.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Facebook – https://www.facebook.com/VodafoneFoundationGreece/  

Youtube – https://www.youtube.com/channel/UCwr8dnMx6wYk5Q9I3JBf45Q 

Instagram – https://www.instagram.com/vodafonefoundationgreece/?hl=en 

Ψυχικό: Φωτογραφία του τοπογράφου βρέθηκε στο κινητό του εκτελεστή – Υποψίες ότι τον παρακολουθούσε

psixiko001

Ψυχικό: Φωτογραφία του τοπογράφου βρέθηκε στο κινητό του εκτελεστή – Υποψίες ότι τον παρακολουθούσε

Τα νέα αυτά δεδομένα εγείρουν υποψίες ότι ο εκτελεστής και προφυλακισμένος σήμερα 44χρονος, είχε τον…

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι που σκότωσαν 52χρονο επειδή τάιζε αδέσποτα

σκυλια

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι που σκότωσαν 52χρονο επειδή τάιζε αδέσποτα

Έχοντας δεχθεί πλήγματα με γυμνά χέρια στο σώμα του, το θύμα παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του…

Συναγερμός στην Κίνα: Τουλάχιστον 6 νεκροί από τη φωτιά σε εμπορικό κέντρο – Αγωνία για τους παγιδευμένους (Video)

2986d1b5 kina

Συναγερμός στην Κίνα: Τουλάχιστον 6 νεκροί από τη φωτιά σε εμπορικό κέντρο – Αγωνία για τους παγιδευμένους (Video)

«Προς το παρόν, έξι άνθρωποι είναι νεκροί. Οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν τις έρευνές τους και…

Ρέντης: Δολοφονική επίθεση εργοδότη σε βάρος μετανάστη εργάτη – «Τον χτύπησε με αυτοκίνητο επιδιώκοντας να τον λιώσει» (Εικόνες)

jamie fenn gzBvE6 ohGA unsplash

Ρέντης: Δολοφονική επίθεση εργοδότη σε βάρος μετανάστη εργάτη – «Τον χτύπησε με αυτοκίνητο επιδιώκοντας να τον λιώσει» (Εικόνες)

Το αφεντικό τον χτύπησε με γροθιές και κλωτσιές και μετά τον καταδίωξε και τον χτύπησε…