"Στέλνει ψηφοφόρους στη ΝΔ ο Βενιζέλος με το δίλημμα που έθεσε"

Φώτης Κουβέλης

venizelos 39

Προσπάθεια τρομοκράτησης της κοινωνίας καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σχετικά με το δίλημμα που θέτει το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την κυβερνητική σταθερότητα, την οποία εξαρτά από τα ποσοστά της Ελιάς στις εκλογές. Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ακόμη πως το δίλλημα αυτό ουσιαστικά μετακινεί ψηφοφόρους προς τον κ. Σαμαρά και την ΝΔ.

«Είναι ένα δίλημμα που θέλει να τρομοκρατήσει την ελληνική κοινωνία, διότι περί αυτού ο λόγος» ανέφερε ο κ. Κουβέλης και συνέχισε: «Το δίλημμα, το οποίο αναδεικνύει η επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες και με συστηματικό τρόπο, ουσιαστικά μετακινεί ψηφοφόρους προς τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ»

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM: «Είναι πράξη αυτοκτονίας αυτό που έκανε ο κ. Βενιζέλος και είπε» τόνισε ο Θ. Πάγκαλος και διευκρίνησε: «Μέχρι στιγμής, είναι το σημαντικότερο επιχείρημα που ακούστηκε, κατά τη γνώμη μου, για να ψηφίσει κανείς ΝΔ. Αυτό το 40% που δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει και θα αποφασίσει την τελευταία εβδομάδα, όπως λέει ο Ηλίας Νικολακόπουλος, θέλει σταθερότητα και να μην πέσει η κυβέρνηση και αμφιταλαντεύονται να ψηφίσουν το κόμμα Σαμαρά ή το κόμμα Βενιζέλου, τώρα τούς έδωσε το επιχείρημα να ψηφίσουν Σαμαρά». 

Ο Θόδωρος Πάγκαλος πρόσθεσε: «Και εγώ ταλαντεύομαι. Γιατί να ψηφίσω Βενιζέλο που δεν ξέρει ακριβώς τι θέλει και δεν μας το έχει πει – ούτε καν το ποσοστό, αν θέλει 4, 5 ή 6% ή 10% και 12 και 15%; Διότι το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 45% και βρέθηκε στο 4% και αυτό έγινε επί αρχηγίας Βενιζέλου». «Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και είναι πράξεις αυτοκτονίας» δήλωσε ο Θόδωρος Πάγκαλος, «διότι φαίνεται ότι δεν πάνε καλά οι δημοσκοπήσεις. Είναι ένας άθλιος και αφελής εκβιασμός, ο οποίος δεν οδηγεί πουθενά. 

Επιμένει στο δίλημμα Βενιζέλου το ΠΑΣΟΚ

«Δεν πέφτουν οι κυβερνήσεις για τις λαϊκές [αγορές], πέφτουν για το δίλημμα που έθεσε ο κ. Βενιζέλος» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στον ΣΚΑΙ. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι το βράδυ των εκλογών «οι πολίτες θα μας αξιολογήσουν κι εμείς θα αξιολογήσουμε». Υπογράμμισε, δε, ότι «από την στιγμή που ο κ. Βενιζέλος έθεσε το δίλημμα αυτό δεν υπάρχει επιστροφή». «Ο κόσμος δεν μπορεί να μας θέλει στην κυβέρνηση για πολιτική σταθερότητα, αλλά να μη μας ψηφίζει. Και τα δύο μαζί δεν πάνε» εξήγησε ο Οδ.Κωνσταντινόπουλος. 

Απόλυτα ταυτίζεται και ο Ανδρέας Λοβέρδος με το δίλημμα που έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος «Ελιά ή εθνικές κάλπες».

Όπως δήλωσε στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84, «όχι απλώς συμφωνώ απόλυτα», αλλά «μαζί με τον κ. Βενιζέλο συνδιαμορφώσαμε αυτήν τη γραμμή την προηγούμενη εβδομάδα. Ταυτίζομαι με την πολιτική αυτή. Μαζί με τον κ. Αηδόνη και με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συγκροτούμε μια 30άδα βουλευτών στη Βουλή, στην οποία στηρίζει η χώρα την πορεία της».

Ο κ. Λοβέρδος απευθυνόμενος «σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες» είπε ότι «αν αυτός ο πολίτης δεν θέλει αστάθεια, θέλει σταθερότητα και συνέχιση της πολιτικής πορείας, φυσικά με διορθώσεις και παρεμβάσεις κοινωνικής συνοχής, αυτήν τη σταθερότητα δεν την εξασφαλίζει, αν δεν ψηφίσει την Ελιά».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…